Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

David Hubáček se vrátil do ligy jako borec na konec

P1310576.JPG foto: David Hubáček, Radek Hubinka a Štěpán Koreš. Bývalí slávisté při krátkém setkání po zápase. Foto: Ondřej Zlámal

Bylo to taktické střídání v poslední minutě. Osmatřicetiletý obránce nasprintoval před svoji branku do prostoru levého beka. Sotva se rozhlédl, rozhodčí Zelinka ukončil zápas. Zlín po šesti letech vyhrál v lize, z Vršovic odvezl vítězství 1:0.

„Víte, jak to se mnou na začátku sezony chodí, musím si počkat,“ usmál se David Hubáček po zápase s narážkou na to, jak se za něj v úvodních kolech po mnoho let hledala náhrada ve Slavii, ale vždycky se do sestavy po několika kolech stejně vrátil.

 „Byl jsem dneska takový borec na konec, ale start se počítá,“ dodal zvesela. U zlínského autobusu panovala dobrá nálada, na bývalého slávistu tu čekalo několik sběratelů autogramů, jeden z nich si přinesl fotografii, kterou si s Davidem Hubáčkem pořídil ještě ve slávistickém dresu na turnaji v Čelákovicích.

Nováček si z Ďolíčku odvezl body nakonec asi zaslouženě. „Byli jsme na ně dobře připravení, věděli jsme co hrát,“ pochvaloval si střelec vítězného gólu Lukáš Pazdera. Je jedním z těch, kdo pamatují Zlín ještě v lize. „Ale abych o tom v kabině vyprávěl, to ne. Od toho tu máme Tomáše Janíčka a Davida Hubáčka,“ usmál se.

Obrana hostů Klokany do vyložených šancí nepouštěla. Přesto dva výborné zákroky brankář Tomáš Holý vytáhnout musel. Nejvyšší hráč Synot ligy nejprve zlikvidoval Čížkův přímý kop, který směřoval přímo pod břevno.

„Na tréninku takovou ránu asi nechytíte, ale v zápase máte maximální motivaci,“ přiznal zlínský brankář, který na jihu Moravy hostuje ze Sparty. Předvedl i výborný zákrok nohou, když zastavil Mikušův pokus v závěru utkání.

Domácí fanoušci moc důvodů k radosti neměli. Trenéra Pivarníka trápila marodka, někteří hráči hráli na jiných postech, nebo se sebezapřením. Po odchodu Tomáše Rady do Mladé Boleslavi zůstala v záloze znatelná mezera, mladý Jirásek má před sebou hodně náročný úkol ho nahradit.

Bude zajímavé sledovat, jak si nedělní soupeři povedou v dalších kolech. Do středu tabulky má zatím lépe nakročeno nováček ze Zlína.