Vyhledávání
| autor: Martin Boška

DATART e:LIGA v hraní FIFY začíná

ELIGA.jpg foto: e-LIGA.cz

Ligová fotbalová asociace dnes oznámila start vůbec prvního ročníku DATART e:LIGY. Stejně jako se největší evropské soutěže vydaly cestou esportu, se takto rozhodla i LFA. Soutěž v populární virtuální hře FIFA20 brzy začne, a tak budou mít její hráči z řad široké veřejnosti možnost bojovat o její historicky první trofej.

Takzvané „esporty" jsou v dnešní době velice populární záležitostí. Fotbal má samozřejmě mezi nimi obrovské zastoupení. „Ve světě je tento druh zábavy už dneska obrovský fenomén a my také chceme zachytit tento trend. Jsem rád, že všechny ligové kluby vyslyšely naše volání a zapojily se spolu s námi do odvážného projektu," řekl o ambicích LFA její předseda Dušan Svoboda. Ligová asociace se tedy vydává směrem, který by měl přitáhnout nové mladší fanoušky k domácí FORTUNA:LIZE. „Od projektů jako je esportová soutěž si slibujeme, že oslovíme společně s ligovými kluby mladou generaci a současně u ní zpopularizujeme samotnou FORTUNA:LIGU a fotbal jako takový," vysvětlil jeden z důvodů vzniku e:LIGY obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

Soutěž se uskuteční v nové hře FIFA20 výhradně na konzoli Playstation 4 a to ve třech fázích. V první fázi se odehraje 32 online turnajů, ve kterých bude umožněno startovat komukoliv staršímu 16ti let. V dalších fázích turnaje již budou reprezentovat ti nejlepší hráči své oblíbené prvoligové kluby. Vítězi soutěže bude v polovině ledna 2020 předán mistrovský pohár na velkém Finále v Praze. „Pro první ročník jsme vytvořili herní formát, který zajistí finálovou účast zástupcům všech ligových klubů. Také pro kluby to totiž může být nová zkušenost s tímto odvětvím a věříme, že společně s námi dodají DATART e:LIZE potřebnou podporu," narážel Daniel Hajný na fakt, že již čtyři české fotbalové kluby (Sparta, Plzeň, Teplice a Bohemians) mají svůj vlastní profesionální esportový tým. „Máme zprávy, že některé další kluby o zřízení svého esportového týmu uvažují a věříme, že i tento projekt je přesvědčí o tom, že potenciál v tomto odvětví je obrovský," doplnil Hajný.

Více informací naleznete na webových stránkách www.e-liga.cz. Případně se můžete podívat na oficiální promo video nové soutěže https://www.youtube.com/watch?v=avzQvmEics4.