Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Daniel Šmejkal v premiéře vyhrál pro Teplice historický zápas

P1500445.JPG foto: Ondřej Zlámal

“Když jsem viděl náš los, tak jsem si říkal, jestli si mám vůbec vybalovat věci,” zažertoval nový trenér Teplic Daniel Šmejkal. Obavy o své působení mít ale nemusí, začal asi nejlépe, jak mohl – vítězstvím na Dukle.

Průběh pro tříbodové premiéry ale hodnotil velice střízlivě. “Začátek byl od obou stran hodně taktický, ale to se dalo čekat. Pak jsme ztratili několik míčů a Dukla se dostala do nadějných situací. Nám pak vyšel vstup do druhého poločasu, vstřelili jsme gól.  Domácí nás pak dostali pod velký tlak, ale žádnou svoji akci nezakončili, jsme rád, že jsme to zvládli, i když to z naší strany žádná velká jízda nebyla.” 

Pro Teplice to byl na Julisce opravdu výjimečný den v samostatné lize na Julisce do té doby ještě nikdy nevyhrály.

“Poslední zápasy tady Dukla vyhrála a nastřílela spoustu branek, I proto je to cennější,” dodal bývalý trenér Sokolova.

Od Teplic je sympatické, že dali šanci neokoukanému a perspektivnímu trenérovi, který vnese do 1ligy nový pohled na fotbal. „Má rád taktiku, hodně se jí věnujeme,“ potvrdil střelec vítězné branky Roman Potočný.

Při srovnání s předcházejícími působišti Šmejkal také nehledal velká slova: “Radost jsem měl z první výhry se slávistickou juniorkou úplně stejnou jako v Sokolově nebo teď. Fotbalové emoce se nemění.”

A necítí v nejvyšší soutěži přece jenom větší tlak? “Ani to nemůžu říct. Cítím důvěru klubu. Nikdo před zápasem nepřišel a neřekl, že když na Dukle něco neuděláme, tak bude zle,” usmál se.

V dalším kole čeká pětačtyřicetiletého trenéra jedna z nejtěžších zkoušek – na sever Čech dorazí Sparta.