Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Co může potkat Slavii v předkolech UEL? Například Piast a pak Krasnodar

P1450404.JPG foto: Foto: Ondřej Zlámal

Slavia se po šesti letech vrátí do předkol UEFA Evropské ligy. Sice je ještě brzy, ale natěšení fanoušci už teď mohou vyhlížet případné soupeře. Jedno je jisté - dlouholetá absence v Evropě Slavii vůbec nepomůže, bude hrát jen s národním koeficientem. Pokud projde přes druhé předkolo, nebude na rozdíl od Liberce nasazená a čeká ji nejspíš hodně zvučné evropské jméno.

Uběhlo sice hodně času, ale stránky Berta Kassiese jsou stále hodně spolehlivé. Slavia začne jako jediný český zástupce ve druhém předkole – 14. a 21. července. A bude nasazená. (Kolik slávistů ostatním českým týmům v Evropě nepřálo nic dobrého, jejich výsledky teď ale červenobílým pomohou).

Mezi možnými  nenasazenými soupeři budou, pokud projdou přes první předkolo: Gabala FK (AZE), Rabotnički Skopje, Piast Gliwice, Vaduz, Kairat Almaty (KAZ), Differdange (LUC), Shamrock, St. Patrick´s, Zaglebie Lubin, Krakowia Krakow, Linfield, Beitar Jerusalem,  Stabaek, Kukési, Levadia, Kalju Nome, Pjunik Jerevan, Zimbru Kišiněv, Breidablik, třetí tým rumunské a běloruské ligy, vítěz skotského poháru a samozřejmě další kluby podle koeficientů z prvního předkola.

Pokud Slavia postoupí do 3. předkola připojí se k nasazenému Liberci a Mladé Boleslavi – o jejím nasazení se bude teprve ve druhém předkole rozhodovat, stojí na hraně. Hraje se 28. července a 4. srpna.

A možní soupeři pro nenasazenou Slavii, připadně Mladou Boleslav?

Už teď jsou někteří na svých nasazených místech: Alkmaar, Krasnodar, Rapid Vídeň, Maribor, Celta de Vigo, Spartak Moskva, Austria Vídeň, Partizan, Hertha, Rijeka, Rio Ave, Poltava, Maccabi Haifa, Helsinki nebo spřátelený Hajduk Split, anglický, francouzský a italský zástupce.

Každý návrat je těžký, ale někdy musí začít. Každopádně v Edenu zjistí, jak na tom ve srovnání s Evropou tým je. A to hned během léta.

Zdroj: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/seedel2016.html Stránky jsou pravidelně aktualizovány, proto je tam možné sledovat vývoj nasazení.