Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Číčenice vyválčily bod v Malenicích

P1840338.JPG foto: Ondřej Zlámal

 

Hodně cenný bod si v sobotu si připsala na svoje konto v tabulce Dudák Okresního přeboru Blata Číčenice v Malenicích. I když o přestávce prohrávali svěřenci Radoslava Vrby 0:2, po přestávce dokázali díky dvěma brankám Davida Jandy srovnat skóre na 2:2. Tento stav svítil na výsledkové tabuli i po závěrečném hvizdu.

Na úzkém a nerovném hřišti se hrál v první půlhodině vyrovnaný fotbal, Číčenicím se dařilo dobře bránit, výborný výkon podal na kraji obrany Miroslav Jirouš, který vyhrával těžké osobní souboje. Číčenice měly několik slibných příležitostí na to, aby šly do vedení, největší měl asi Ondřej Vítovec po Jandově centru a David Doktor po přímém kopu.

Bohužel soupeř dokázal potrestat dvě chyby v rozehrávce, nejprve z penalty otevřel skóre Jůzek v 29. minutě, o pět minut později pak přidal druhou branku Vilánek. Obě situace ale hosté domácím věnovali.

Po přestávce trenér Vrba přeskupil řady, hráči Číčenic zjednodušili hru, vyvarovali se riskantních situací a vyplatila se hra na dva útočníky. Už ve 47. minutě po pěkné kombinační akci snížil po přihrávce Lukáše Strachoty David Janda a dravý útočník přidal o čtyři minuty krásnou ranou ze střední vzdálenosti k tyči i druhou branku. Zaskočení hráči Malenic nedokázali dlouho reagovat.

Největší šanci rozhodnout utkání nakonec měl hráč domácích, který dokázal z metru překopnout prázdnou branku. Za bojovný výkon v druhém poločase si ale hosté bodovat zasloužili.

Malenice – Číčenice 2:2 (2:0)

Branky: 29. Jůzek (pen), 34. Vilánek – 47. a 51. Janda

Číčenice: Babický – Jirouš, Doktor, Hajný, Marek – Traxmax, Strachota, Černý, Lácha, Vítovec (84. Zlámal) - Janda