Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Číčenice vyhrály ve Volyni a vedou tabulku

P1750526.JPG foto: Ondřej Zlámal

První krok za postupem udělali hráči Číčenic v první jarním kole 3.B třídy ve strakonickém okrese. V důležitém utkání ve Volyni proti místnímu béčku otočili nepříznivé skóre a zvítězili 3:1.

Po opatrném úvodu využili domácí hráči svoji první šanci, když Balun dorážel před brankou centr z pravé strany. Blata ale odpověděla takřka okamžitě, vyrovnáno bylo už za dvě minuty, když kapitán David Janda zakončil protiútok přesnou ránou k tyči.

Po přestávce naskočili na hřiště dva noví hráči do ofenzívy – Jaroslav Šimek a hrající trenér Radovan Vrba, Blata musela navíc přeskupit zadní řady, Patrik Fodor se přesunul na stopera. Důležitým momentem byl vynikající zákrok Tomáše Babického, který vyrazil prudkou ránu z několika metrů, která letěla přesně k tyči.

Hosté postupně začali mít převahu, kterou přetavili ve vedoucí branku, důrazný Janda se prosadil hlavou v 65. minutě. Definitivně mohl rozhodnout Šimek, ale ve dvou vyložených střeleckých pozicích neprostřelil domácího gólmana.

Definitivní rozhodnutí tak přišlo až v závěru utkání. Míč hlavou dorazil do sítě hlavičkou symbolicky právě Vrba, který se po příchodu na hřiště vyrovnal s nervozitou a několika pokaženými přihrávkami. 

"Velikost týmu se pozná v krizových situacích, kdy se nedaří podle představ a je to třeba urvat bojovností, anebo když je tým oslabený odchody, nemocemi a zraněníni. Tím druhým jsme si prošli včera ve Volyni se vším všudy. Všichni jsme se však krásně lidsky semkli a srdíčkem jsme ten zápas uhráli," uvedl spokojený trenér Radovan Vrba, který oblékl dres Číčenic po dlouhých šestnácti letech a hned se uvedl brankou.

Číčenice se díky remíze Drahonic s Pražákem dostaly do čela tabulky. V příštím kole se v sobotu utkají doma s Cehnicemi B, výkop je v 17 hodin.

Volyně B – Blata Číčenice 1:3 (1:1)

Číčenice: Babický – Patrik Fodor, Černý, Hajný (46. Vrba), Smékal – Janda, Lácha, Jirouš, Mráz – Pekarek, J. Fodor (46. Šimek)