Vyhledávání
| autor: Martin Boška

Čeští futsalisté postupují do další fáze kvalifikace na MS

futsal-cr-lotyssko-20191025-13.jpg foto: Fotbalová asociace České republiky

Ve čtvrtek zahájila česká futsalová reprezentace svou misi v kvalifikaci o postup na Mistrovství světa v roce 2020. Utkání kvalifikační skupiny se hrají v portugalském Viseu a ze čtyřčlenné skupiny postupují první dva týmy do další kvalifikační fáze.

Český tým má za sebou velice vydařený vstup do kvalifikace, jelikož první dvě utkání skupiny zvládl na výbornou a již teď má jistý postup do další části kvalifikace. Finální utkání skupiny bude náš nároďák čekat v neděli 27. 10., kdy nastoupí proti domácímu Portugalsku, které ve skupině také ještě nezaváhalo. Bude se tak jednat o velice atraktivní souboj o skupinové prvenství.

První utkání hráli Češi proti Němcům. Ve velmi náročném utkání dokázali zvítězit 3:0, když se trefili v 10. minutě Vnuk a následně také Holý. Čeští hráči poté čelili velkému tlaku německého týmu, který však dokázali ubránit a dvě minuty před koncem utkání navýšil na konečných 3:0 slávistický hráč Radim Záruba.

V druhém utkání čekalo naše hráče Lotyšsko, proti kterému se nám střelecky dařilo. Češi nastupovali do utkání jako velký favorit, což následně také potvrdili, když zvítězili 7:1. Futsalová reprezetance tímto vítězstvím vybojovala šest bodů a zajistila si tak postup z kvalifikační skupiny.

"Klukům jsem věřil, i v jejich schopnosti. Dneska ukázali, že je postup zasloužený. Hráli jsme uvolněně. Kdybychom se zklidnili v koncovce, tak jsme mohli dát dvojnásobek gólů. Nevadí, vyladíme to", okomentoval utkání trenér Tomáš Neumann.

 "Uvidíme, jak na tom jsme. Portugalsko je pro nás dalším měřítkem, protože podobného soupeře dostaneme v elitním kole kvalifikace. Pořád je naším cílem postup na mistrovství světa. Hrajeme proti úřadujícím mistrům Evropy. Ricardinho navíc často těžké zápasy rozhoduje sám. Umí to vzít na sebe, ale každý zápas začíná od nuly. My máme dobrý a zkušený tým. Jsme schopní domácí mužstvo potrápit i na jejich půdě", vyjádřil se k nedělnímu utkání proti Portugalsku trenér Neumann.

 

Tabulka skupiny

1. Česko           2-0-0     10:1       6

2. Portugalsko  2-0-0     9:0       6

3. Německo       0-0-2     0:9       0

4. Lotyšsko        0-0-2    1:11       0