Služby
| autor: Martin Michalec

Čeští fotbalisté v Evropské lize, jak se jim daří?

123945013_851699362325809_6084118161389987143_n.jpg foto: Instagram Jana Lecjakse

Nejsou to pouze české kluby, v jejichž dresu si letos mohou čeští hráči zahrát Evropskou ligu UEFA. V zahraničních mužstvech, hrajících tuto soutěž, působí dohromady 6 fotbalistů z naší země.

Dres německého Hoffenheimu, který včera porazil Liberec jednoznačně 5:0, už 5 let obléká bývalý obránce pražské Sparty a dlouholetý reprezentant Pavel Kadeřábek. V Evropské lize však zatím kvůli zranění nenastoupil.

Ani dalšího reprezentanta Patrik Schicka, jenž hraje za Bayer Leverkusen ze slávistické skupiny C, zatím do utkání Evropské ligy nepustilo zranění. Jeho tým má stejně jako Slavia 6 bodů ale kvůli horšímu skóre je druhý.

Obránci Michael Lüftner a Jan Lecjaks působící v Omonii Nicosia už ale v základní sestavě nastoupili. Kyperský celek, v němž hrají také Slováci Ďuriš a Hubočan, prohrál doma s Granadou a okupuje poslední příčku skupiny E.

Jako střídající hráč naskočil do zápasu Lechu Poznaň proti Standardu Lutych exjablonecký Jan Sýkora a byl u výhry 3:1, která polskému týmu zajistila premiérové 3 body ve skupině D.

Na soupisce Bragy je zapsán 18letý brankář Lukáš Horníček, jenž do Portugalska letos přestoupil z Pardubic. Ten však zatím chytá pouze juniorskou ligu a není velká pravděpodobnost, že by letos v Evropské lize nastoupil.