Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Českou reprezentaci čekají rozhodující boje o UEFA Futsal EURO 2022

futsal_chorvatsko_cr_20201107_20.jpg foto: Michal Pavlík

Ázerbájdžán, Bosna, Rusko, Chorvatsko, Itálie a Španělsko už mají na závěrečný turnaj v Nizozemí postup zajištěný. Přidat se k nim bude chtít po dvojutkání s Polskem i Česká republika. První utkání se v Praze hraje v pátek 9. dubna a vysílá ho ČT Sport.

Poprvé v historii postoupí na UEFA Futsal EURO šestnáct zemí, proto se hraje novým systémem s osmi kvalifikačními skupinami. Z každé postoupí vítěz, k nim se přidá šest nejlepších týmů na druhých místech. Ti nejhorší dva ze druhých míst si spolu o poslední místo zahrají v září baráž.

K postupu z prvního místa naší skupiny stačí Portugalcům porazit dvakrát Norsko. I vzhledem k tomu, že se oba zápasy hrají v portugalské Mafře, se to dá očekávat. O druhém místě se tak rozhodne mezi českou a polskou reprezentací.

Poláci jdou do souboje se sedmi body, zvládli totiž porazit dvakrát Norsko a vydolovat bod proti Portugalcům, což se později podařilo i svěřencům Tomáše Neumanna, kteří nad Norskem vyhráli dvakrát kontumačně a mají tak lepší skóre. O druhém místě však rozhodnou vzájemné souboje a cílem obou týmů bude jistě vyhrát obě utkání už kvůli tomu, aby se vyhnuly baráži.

Pokud by do ní spadli Češi, tak by nastala kuriozní situace, protože v jejím určeném termínu budou hrát na mistrovství světa v Litvě.

O druhé místo ve skupině hrají i Slováci, ti by mohli skončit na prvním místě, kdyby porazili Ázerbájdžán doma (soupeř už postoupil) a vyhráli by v Moldávii, se kterou doma remizovali 4:4.

Mistrovství Evropy se bude hrát od 19. ledna do 6. února 2022 v Nizozemí.

9. dubna ČR - Polsko 20:20, Praha, ČT Sport

14. dubna Polsko - ČR, 16:00, Opole, ČT Sport

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>