Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

České U21 pomohli fanoušci k důležitému vítězství

P1430076.JPG foto: Ondřej Zlámal
Zápas s Černou Horou v říjnu na stadionu ve Starém Městě k vítězství nedotáhli. V březnu už svěřenci trenéra Lavičky utkání proti Lotyšsku zvládli. I když o své vedení přišli, skóre otočili a vedení už udrželi. Na řadě hráčů je vidět, že se prosazují v dospělém fotbale.

U obou českých branek byli dva stejní hráči – Václav Černý a Patrik Schick. V první situaci talent Ajaxu vystřelil a útočník Klokanů míč lafatovsky dorazil. Podruhé precizně rozehráli nepřímý kop, Černý posunul míč Schickovi a ten ho uklidil pod břevno. Oba dva předvedli velice aktivní, sebevědomý výkon, ke kterému se přidali i jejich spoluhráči – Michal Trávník, Aleš Čermák, Aleš Matějů, Tomáš Souček, pokud nemáme jmenovat všechny.

Tým se vyrovnal i s nečekanou ránou – lotyšská branka byla velice laciná. Brankář Lukáš Zima neudržel v rukavicích poměrně jednoduchou střelu. Aktivně hrající lvíčata se ale nenechala touto situací rozhodit.

Určitě jim k tomu pomohli i fanoušci. I když kotel „vlajkonošů“ nezabral celou tribunu, i v menším počtu dokázali příznivci na stadionu vytvořit pozitivní atmosféru, svými chorály vtáhli do utkání i zbývající diváky. Dočkali se i vítězné děkovačky. Na zápasech českých národních týmů to nebývá zvykem, nezbývá než si přát, aby tomu tak bylo na všech utkáních – všech reprezentací a třeba i fotbalistek.

Možná se vlajkonoši dočkají možnosti cestovat i na evropský šampionát. Česká jedenadvacítka má svoji skupinu rozehranou dobře a může na první místo směle pomýšlet.