Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Česká Under-19 vyhrála strhující zápas nad Maďarskem

IMG_1497[1].JPG foto: Ondřej Zlámal

Tak napínavý závěr utkání se jen tak nevidí. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka začali kvalifikační skupinu Elite o postup na UEFA Under-19 EURO ziskem tří bodů proti silnému Maďarsku. V posledních dvaceti minutách ustáli neuvěřitelný tlak, příbramský Matěj Chaluš a teplický ex-slávista Alex Král bez přehánění uskákali snad dvacet sýkorovských centrů do obrany. Pochvalu za vzorný výkon v reprezentačním dresu ale zaslouží všichni včetně náhradníků, kteří přišli do hry.

Češi v úvodu získali dvoubrankové vedení, obě gólové akce začaly po akcích na levé straně, kde hrál Jakub Rezek. Právě jeho střelu vyrazil brankář Demjén k nabíhajícímu Ondřeji Lingrovi, který míč poslal do sítě. Do druhé branky se zapojili i soupeři. Szalai pod tlakem poslal nepřesnou malou domů, kterou vystihl důrazný Daniel Turyna a přidal druhý gól.

Navíc v té době už Češi mohli vést o tři branky, ale Michal Sadílek ve své šanci v úvodu nenamířil mezi tyče, i když to byla střelecká pozice hodně dobrá.

Jenže Maďaři se nedali, poslali na hřiště dalšího ofenzivního hráče ještě v průběhu prvního poločasu a vybojovali si penaltu, která jde na vrub Alexe Krále, který zahrál hodně nešikovně rukou. Svůj velký díl k úspěchu vzápětí přidal brankář Martin Jedlička, který penaltu s velkou jistotou Berenci Tóthovi chytil.

Maďaři ale na snížení dosáhli díky narychlo rozehranému přímému kopu. Pak nastala pasáž, ze které přibylo jistě Janu Suchopárkovi několik šedivých vlasů. Jeho hráči se splašili, začali balony nakopávat dopředu, upustili od toho, co jim šlo do tohoto okamžiku, tedy hlavně od silné kombinaci po zemi a aktivního pohybu.

Tým ale přečkal i obrovskou šanci Maďarů, kdy Bence Bíró překopl z kroku prázdnou branku a nakonec zaslouženě zvítězil.

V druhém zápase Rakousko přehrálo Skotsko tři nula. Češi tak mají před sebou vidinu zřejmě rozhodujícího pondělního souboje o postup právě proti našim jižním sousedům. Napřed ale musí zdolat Skoty a ti se rozhodně nedají jen tak.

Pokud máte čas, přijďte se ve Zlíně nebo v Uherském Hradišti na zbývající zápasy podívat, stojí to určitě za to. Stoprocentně uvidíte naplno a vzorně bojující reprezentanty a možná i historický postup!

 

Program zbývajících zápasů:

Pátek 24. března

Rakousko – Maďarsko Uherské Hradiště 11.00

Česko - Skotsko  Zlín 17.00

 

Pondělí 27. března

Česko – Rakousko Uherské Hradiště 19.00

Skotsko - Maďarsko Zlín 19.00