Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Česká U17: Postup byl blízko, obrovská škoda

P1440088.JPG foto: Ondřej Zlámal

Svěřenci trenéra Aleše Čvančary po vítězném zapase proti Dánsku neměli nejmenší důvod k radosti. Z postupového místa je dostala předcházející porážka se Skotskem 0:2. UEFA EURO měli ale velice blízko.

V prvním zápase se Švýcarskem v Uherském Hradišti mladí fotbalisté zvládli otočit nepříznivý průběh a nad houževnatým soupeřem vedli 2:1. Přesto ale v závěru nedokázali odolat tlaku a inkasovali. Kdyby vedení udrželi, je skoro jisté že by turnajem propluli až k vytouženému cíli.

Po nečekané prohře se Skotskem odehráli proti Dánům Češi vynikající zápas. Napadali vysoko rozehrávku soupeře, obětavě bránili a znovu dokázali otočit nepříznivý stav. Na zteč velel neúnavný Michal Sadílek, záložník Eidhovenu, který předvedl velice slibný výkon.

Před očima trenéra Pavla Vrby ale odváděli zajímavé výkony i další hráči – Václav Dudl, Antonín Rousek nebo Richard Sedláček.

Na EURO to nakonec nestačilo, ale třeba se i tyto zkušenosti budou hodit v dalším kvalifikačním cyklu. Je třeba zvládnout ty rozhodující okamžiky, to jejich soupeři v Uherském Hradišti a Zlíně bohužel uměli lépe.

UEFA Under-17 Elite round v Uherském Hradišti a Zlině

ČR – Švýcarsko 2:2 Branky: Růsek, Sedláček

ČR – Skotsko 0:2

ČR – Dánsko 3:2 Branky: Růsek, Kubala, Sadílek