Služby
| autor: Martin Boška

Česká reprezentace podlehla Kosovu 2:1

kosovo.jpg foto: Česká fotbalová reprezentace

Česká reprezentace prohrála ve čtvtém kvalifikačním utkání na UEFA EURO 2020 proti Kosovu 2:1. Zápas se odehrál na naplněném stadionu v Prištině, kde domácí publikum hlasitě podporovalo své hráče.

Do utkání vstoupily oba týmy aktivně. Do vedení se dostal český tým po povedené útočné akci v 16. minutě. Jakub Jankto přihrál dobře rozběhnutému Patriku Schickovi, který pohotově zakončil k levé dolní tyči. Ve 20. minutě ztratili češi balon na polovině hřiště a z následného protiútoku srovnal na 1:1 kosovský útočník Vedat Muriqi. Po dvou střídáních vstoupili domácí do druhé půle velmi aktivně. Do vedení se Kosovo dostalo po rohovém kopu v 67. minutě, kdy se pravý bek Vojvoda uvolnil a prostřelil brankáře Vaclíka. Český tým bojoval v závěru utkání o vyrovnání, které však bohužel nepřišlo.

Další kvalifikační utkání čeká českou reprezentaci 10. 9. v Podgorice proti Černé Hoře. Češi se budou snažit získat tři body.

Kosovo - Česká republika 2:1 (1:1)

Kosovo: Murič - Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Hadergjonaj - Voca, Halimi (87. Rashkaj) - Zhegrova (56. Muslija), Celina, Rashani (51. Berisha) - Muriqi

Česká republika: Vaclík - Kadeřábek, Čelůstka, Suchý, Bořil - Darida, Souček - Masopust (80. Doležal), Král (72. Hušbauer), Jankto - Schick (61. Krmenčík)