Vyhledávání
| autor: Martin Boška

Česká reprezentace oznamuje řadu novinek

Vladimír Darida_kalendář.jpg foto: FAČR / Ondřej Pýcha

Česká fotbalová reprezentace bude hrát v následujících dvou letech v nových venkovních dresech, ve kterých se představí již v neděli 17. listopadu při závěrečném kvalifikačním utkání v Bulharsku. Nově představená sada venkovních dresů má zelenou barvu. Hlavní variantou dresů nadále zůstává tradiční červená sada, jejíž nová podoba bude představena na jaře.

Nové dresy mají zobrazovat odvahu, ambice a dravost. Podoba dresů zároveň stejně jako domácí červená varianta nese český odkaz. Vzor na dresu je moderním zobrazením lipového listů, stejně jako je jím inspirována také jeho barva. 17. listopadu oslavíme výročí 30 let od sametové revoluce. Ve stejný den reprezentace v Bulharsku nastoupí v nově představených revolučních dresech.

„Myšlenka vzniku nové venkovní sady dresů vznikla přibližně před dvěma lety a už tehdy jsme počítali s tím, že reakce fanoušků budou hodně bouřlivé.Už jen proto, že zelená není českou tradiční barvou. A vlastně je to tak trochu i naším cílem. Chceme vyvolat emoce a změny se nebojíme. Nové dresy působí odvážně, ambiciózně, svěže a dravě – což jsou přesně atributy, které pasují na současný český tým, procházející v posledních letech generační obměnou. Proto věřím, že toto zdánlivě nečekané spojení bude fungovat,“ uvedl předseda Fotbalové asociace České republiky Martin Malík.

„Přiznávám, že když jsem dresy viděl poprvé, tak mě barva docela překvapila. Ale důležitá je jejich kvalita a také to, aby se v nich dobře cítili hráči. A když v nich budeme vyhrávat, tak se budou líbit jak hráčům, tak fanouškům,“řekl trenér českého týmu Jaroslav Šilhavý.

 

Niceboy novým partnerem reprezentace

Výrobce elektroniky bude podporovat národní tým v následujících dvou letech. Průběh spolupráce týkající se převážně EURA 2020 a následné kvalifikace na mistrovství světa 2022 bude teprve upřesněn. Obě strany v tuto chvíli jednají o společných odpočinkových zónách, roadshow s náborem fanoušků nebo speciální edici produktů.

 

Nominaci na utkání s Kosovem a Bulharskem doplnili Ševčík, Kalvach a Doležal

 Národní tým se sešel před závěrečnými zápasy kvalifikace na UEFA EURO 2020. Ty se uskuteční nejprve ve čtvrtek 14. listopadu v Plzni a poté v neděli 17. listopadu v bulharské Sofii. Na srazu doplnili nominaci tři zbývající hráči Lukáš Kalvach (Viktoria Plzeň), Petr Ševčík (Slavia Praha) a Martin Doležal (Jablonec). Petr Ševčík figuroval při posledních reprezentačních pauzách v nominacích jako náhradník. Nyní se dočkal premiérové nominace a bude mít ihned příležitost oslavit případný postup na EURO.