Služby
| autor: Martin Boška

Češi se vrací k bílým dresům

EzgDFLpWEAIECvh.jpg foto: FAČR/Puma

Česká fotbalová reprezentace představila nové venkovní dresy. Budou mít znovu tradiční bílou barvu a Češi v ní nastoupí na evropském šampionátu.

Vizáž národního týmu tak čeká obměna. Do utkání bude nastupovat buď v současné červené domácí variantě nebo právě v nové bílé venkovní sadě.

Tyto dvě varianty dresů by měly reprezentaci vydržet po následující dva roky. Odehraje v nich tedy nejen EURO ale i kvalifikaci na Mistrovství světa.

Autorem dresů je jako již několik let společnost Puma. V bílých venkovních dresech nastupoval národní tým v minulosti pravidelně. Na podzim roku 2019 přišla změna v podobě lipových zeleno-žlutých dresů. Nyní se je představena nová podoba bílého pojetí, kterou doplňují červené a modré prvky.

„Červené dresy mají u hráčů i fanoušků úspěch. Věřím, že stejně pozitivní reakce vyvolá i bílá varianta. Po odložení mistrovství Evropy jsme s Pumou řešili různé varianty a detaily, jak by dresy pro zápasy na hřištích soupeřů měly vypadat. Výsledek se mi líbí a těším se, až v nich reprezentace vyběhne k zápasům na EURO,“ uvedl předseda FAČR Martin Malík.

„Vždycky říkám, že pro mě je nejdůležitější, abychom v těch dresech byli úspěšní. Podstatné je tedy to, aby se v nich dobře cítili hráči. Použité materiály i výsledný design tuto podmínku splňují. Zároveň bych moc chtěl, aby se dresy líbily i fanouškům,“ poznamenal trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý.

„Nový dres jsem měl na sobě při focení a podle mě se povedl. Pozitivní reakce jsem zaznamenal i od spoluhráčů, takže si myslím, že si ho oblíbíme. Hlavně ale doufám, že nám na mistrovství Evropy přinese štěstí a že v něm dosáhneme na nějaký týmový úspěch,“ dodal reprezentační obránce Jan Bořil.