Služby
| autor: Martin Boška

Cenné vítězství Antalyasporu na hřišti Fenerbahce

Antalyaspor oslava s Čelůstkou.jpg foto: Antalyaspor

Antalyaspor dokázal zvítězit v Istanbulu proti Fenerbahce a přiváží si tak velmi cenné body. Po domácím vítězství rozdílem tří branek nad Yeni Malatyasporem dokázal antalyjský tým zopakovat výborný výkon a pokračuje ve vítězně šnůře. Fenerbahce bylo před utkáním horkým favoritem a nacházelo se na druhém místě tabulky. Ondrův tým však vstoupil do utkání velice dobře a hned v 6. minutě šel do vedení, které až do závěrečného hvizdu udržel. Akyol utekl středem hřiště celé defenzivě domácího celku a střelou do pravého horního rohu rozhodl utkání. Nebyla to však jediná branková příležitost, kterou si dokázal Antalyaspor vytvořit. Ve druhém poločase musel po průniku do vápna brankář likvidovat střelu Chahechouheho. Diego Angelo měl také velkou příležitost navýšit stav utkání, když zahrával přímý kop, který jen těsně minul branku.

Spoustu příležitostí si vytvořil i tým soupeře, o čemž vypovídá i statistika utkání. Fenerbahce celkem vystřelilo na branku Ruuda Boffina 25krát, avšak pouze 6krát šla střela mezi tyče. Nutno podotknout, že právě brankář Boffin tým velice dobrým výkonem podržel a přispěl tak k zisku tří bodů. Ondra odehrál celé utkání na pozici levého obránce.

Antalyaspor se tímto vítězstvím v tabulce posunul a více bodů má na svém kontě zatím jen vedoucí Alanyaspor. Nicméně ještě se budou hrát zbývající zápasy sedmého kola turecké nejvyšší soutěže. Další utkání čeká Ondrův celek 19. 10. doma proti Genclerbirligi. Mezitím se ještě Ondra připojí k reprezentaci, kterou čekají dva domácí zápasy.

Fenerbahce - Antalyaspor 0:1 (0:1)

Branky: 6. Akyol Žluté karty: Jorgensen - Boffin, Ozmert

Fenerbahce: Bayindir - Isla, Jorgensen (81. Erdinc), Jailson, Dirar - Luiz Gustavo, Belozoglu (61. Turuc) - Tufan, Kruse, Cigerci (46. Zajc) - Muriqi

Antalyaspor: Boffin - Sangare, Ozturk (81. Albayrak), Angelo, Čelůstka - Akyol, Chico - Gelson (46. Mukairu), Ozmert, Amilton (70. Sinik) - Chahechouhe