Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Čelůstka: Trabzonspor má obrovskou kvalitu

trabzon.jpg

Trabzonspor, bývalý klub Ondry Čelůstky, ve kterém prožil asi nejúspěšnější část své kariéry a hrál v UEFA Champions League, přijel do Prahy. Ve čtvrtek 8. srpna od 18 hodin změří síly ve třetím předkole UEFA Europa League. 

"Rád bych ocenil to, jakou práci v našem klubu odvedli čeští hráči," uvedl trenér Unal Karaman. Mezi nimi je i Ondra, který v Trabzonu působil v letech 2011-2014. 

"V Turecku jsou kluby, které jsou v Evropě úspěšnější, ale já věřím, že my od této sezony budeme hrát v Evropě pravidelně každý rok," dodal zkušený kouč. 

V kádru Trabzonu nyní působí český reprezentant Filip Novák. "Jsem rád, že jsem v Praze a mohu se tu představit i se svým klubem, nejenom v reprezentaci. Věřím, že předvedeme náš fotbal, odvezeme si nadějný výsledek, který doma potvrdíme. Pak budeme bojovat o postup do Evropské ligy," uvedl na předzápasové tiskové konferenci. 

Ondra Čelůstka bude zápas určitě pozorně sledovat. "Pokud bude Trabzonspor plně koncentrovaný a přistoupí k Evropské lize se vší vážností, bude to mít Sparta hodně těžké. Kvalitu má Trabzon obrovskou. Prožil jsem tam nezapomenutelné sezony, na oba zápasy se samozřejmě velice těším."

Zápas na Letné se bude hrát bez diváků. "To je to nejhorší, co se může stát. Je to jako jít do kina, kde vám nepustí zvuk. Taková utkání přímo nesnáším," dodal Ondra.

Foto: Ondřej Zlámal