Služby
| autor: Martin Boška

Čelůstka kapitánem při vítězství nad Kasimpasou

Antalyaspor - Ondra kapitán.jpg foto: Antalyaspor.com.tr

Antalyaspor v utkání 22. kola turecké Superligy porazil Kasimpasu 3:1 a posunul se tak v tabulce na 14. místo. O svém vítězství rozhodli hráči Antalyasporu během 9 minut, kdy vstřelili tři branky. Uzdravený reprezentant Ondřej Čelůstka nastoupil do utkání jako střední obránce a odehrál zápas s kapitánskou páskou na paži! 

Již v první půli se dostal do dvou velkých brankových příležitostí domácí Gumus, který nejprve orazítkoval spojnici břevna s tyčí a poté šel sám na branku. Byl však vychytán gólmanem. Hned v úvodu druhého poločasu trefil břevno Ozmert a poté se spustila gólová smršť domácích.

V 53. minutě našel Fredy skvělou přihrávkou ve vápně osamoceného Jahoviče, který poté balon usměrnil do sítě. O 7 minut později dostal Jahovič skvělý centr za obranu a přihrál před branku Gumusovi, který balon nadvakrát dostal za záda brankáře. Branku rozhodčí nejprve neuznali, radost si střelec vychutnal až po zásahu VARu, který odhalil, že ofsajd nebyl odmáván správně. V 62. minutě dovršil Gumus svůj vynikající výkon, když po průnikové přihrávce utekl s balonem do vápna a skóroval střelou ke vzdálenější tyči. Následně ještě snížil na konečných 3:1 Kara, který z přímého kopu poslal balon přímo do šibenice Boffinovy branky.

Celý zápas v dresu Kasimpasy odehrál stoper Tomáš Břečka. Reprezentant David Pavelka se stále zotavuje ze zranění.

Antalyaspor pokračuje v letošní sérii dobrých výkonů, kdy pod novým trenérem Tunou z jedenácti utkání prohrál pouze v jediném. Nejbližší zápas odehrají Čelůstka a jeho spoluhráči v neděli, kdy se střetnou s Yeni Malatyasporem.

Antalyaspor - Kasimpasa 3:1 (0:0)

Branky: 53. Jahovič, 59. a 62. Gumus - 74. Kara Žluté karty: Jahovič, Gumus, Čelůstka, Sinik - Thiam, Tirpan, Ndongala

Antalyaspor: Boffin – Balci, Čelůstka, Chico, Kudryashov – N'Dinga, Akyol (46. Ozmert) – Amilton (72. Podolski), Fredy, Gumus (78. Sinik) – Jahovič

Kasimpasa: Kose – Haddadi, Břečka, Maria, Hadergjonaj – Tirpan (79. Haspolat) – Ndongala, Kara, Serbest (59. Erdogan), Depe (67. Gohou) – Thiam