Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Čelůstka hrál proti Procházkovi, stříleli Kamerunci

celdaweb2.jpg

Antalyaspor je nadále na vítězné vlně, tentokrát dokázal zvítězit na půdě Osmanlisporu 2:1, když Čelůstkův tým otočil skóre v poslední minutě a v nastavení! Ze souboje dvou českých hráčů tak vzešel s mnohem lepší náladou Ondra Čelůstka, Václav Procházka, který odehrál také celý zápas, prožil velké zklamání. Antalyaspor už povyskočil v tabulce na páté místo! Je to o to zajímavější pohled, když si vzpomeneme, že to v úvodu ligy dlouho vypadalo na boj o samotnou záchranu.

Hosté mohli jít do vedení už v prvním poločase, Kadahovu hlavičku k tyči ale fantastickým zákrokem vytáhl mimo tyče litevský brankář Karcemarskas. Domácí otevřel skóre těsně před přestávkou, branku vstřelil kamerunský útočník Pierre Webó, který si naběhl na kolmici za obranu a po zemi prostřelil Fornezziho. Slovinský gólman pak předvedl několik výborných zákroků i ve druhém poločase, když zlikvidoval šance, které měl Musa. Jednou ho zachránilo břevno.

Hosté udeřili v závěru a byli to také oba střelci z Kamerunu - nejprve Mbilla Etamé v poslední minutě hlavou poslal míč do sítě po centru z levé strany a vzápětí o vítězství hostů rozhodl kapitán Samuel Etó´o, který si naběhl na podobnou kolmici, jakou dostal při první brance Webó, a také nekompromisně zakončil. Pak už vypukly oslavy tří bodů. 

"Je to nádherná šňůra, všichni se teď bavíme fotbalem. Včera se vítězství ale nerodilo vůbec lehce, všichni jsme věděli jak je Osmanlispor silný obzvláště doma,dokázal to tim, že postoupil i ze skupiny Evropské ligy do jarních vyřazovacích zápasů. Zápas byl ve velkém nasazení obou mužstev, hrálo se v tempu i přes ne uplně příznivé podmínky, v Ankaře bylo kolem nuly' a i hřiště,na kterém se hrálo, bylo obtížné. Ale i přesto všechno jsme s Osmanli drželi krok, na šance to bylo taky vyrovnané, bohužel jsme dostali branku do kabiny, které ale možná předcházel malý ofsajd,nicméně hrálo se dál. Potřebovali jsme zvýšit obrátky ale Osmanli má nebezpečné brejkové situace a dvakrát nebo třikrát nebezpečně zahrozili. Závěr ale se vším všudy patřil nám. Nejdřív jsme se prosadili po standardce minutu před koncem a v nastaveném čase se nám dokonce podařilo výsledek otočit. Propukl blázinec,v Ankaře jsme měli zaplněný celý sektor hostí, takže věřím, že i fanouškům jsme udělali velkou radost a že jich hodně přijde na sobotní derby proti Alanyi, kde si určitě budeme chtít znovu podržet výkony a výsledky," okomentoval zápas Ondřej Čelůstka pro svoje stránky.

Osmanlispor – Antalyaspor 1:2 (0:1)

Branky: 45. Webo (Osmanlıspor) – 89. Mbilla, 90+2. Eto'o

OSMANLISPOR: Karcemarskas, Vrsajevic, Aykut Demir, Procházka, Pinto, Mehmet Güven, Musa Çağıran, Regattin, Maher, Umar, Webo (78. Bifouma)
ANTALYASPOR:
Fornezzi, Čelůstka, Salih Dursun, Diego, Sakıb Aytaç, Zeki Yıldırım (77. Serdar Özkan), Charles (58. Yekta Kurtuluş), Danilo (63. Motta), Mbilla, Deniz Kadah, Eto'o

Všechny informace o působení Ondry Čelůstky v Antalyasporu najdete na webových stránkách www.ondrejcelustka.cz, které spravuje Czech4Sport.