Služby
| autor: Martin Boška

Celtic postoupil do finále poháru a chystá se na Spartu

Celtic 2.jpg foto: Twitter/Celtic FC

Příští soupeř pražské Sparty Celtic Glasgow zvládl semifinále skotského poháru na výbornou.                Po dvoubrankovém vítězství nad Aberdeenem postupuje do finále, kde ho budou čekat Hearts.  

Ve skupině Evropské ligy získal skotský klub zatím pouhý bod. Sparta by mohla tedy případnou výhrou zelenobílé přeskočit a dotáhnout se tak na přestupové příčky.  

 

Bod do tabulky vybojoval Celtic v posledním utkání na hřišti Lille, odkud si odvezl remízu 2:2. Po dvou Elyounoussiho úvodních brankách z prvního poločasu měli dokonce našlápnuto k výhře, ale franzouzský celek dokázal v závěru utkání vyrovnat. 

Do domácího utkání proti Spartě půjde tým pod vedením trenéra Neila Lennona s vítěznou bilancí. O výhře nad Aberdeenem, ve kterém působí český gólman Tomáš Černý, rozhodli již v první půlu svými trefami již zmíněný Elyounoussi a Christie. 

Třetí utkání skupinové fáze Evropské ligy se odehraje v glasgowském Celtic Parku ve čtvrtek 5. listopadu od 9 hodin. Zda získá Sparta první body v pohárové Evropě, bude možné sledovat na ČT sport.  

 

Celtic – Aberdeen 2:0 (2:0) 

 

Branky: 18. Christie, 23. Elyounoussi 

Žluté karty: Laxalt – Ferguson 

Celtic: Bain – Frimpong, Duffy, Bitton, Laxalt – Brown, McGregor – Christie (73. Abd Elhamed), Rogič (84. Nthcam), Elyounoussi (73. Ajeti) - Edouard (73. Griffiths) 

Aberdeen: Lewis – Hoban, Taylor (64. Leigh), Considine – Hedges, McCrorie, Ferguson, Kennedy (85. McGinn) - Wright, Watkins (79. Main) - Cosgrove (64. McLennan)