Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Célia Šašićová nejlepší fotbalistkou Evropy, hlasoval i náš redaktor Ondřej Zlámal

1463428.jpg foto: UEFA.com

Tomu se říká skončit v nejlepším. Célia Šašičová v Monaku převzala z rukou Michela Platiniho prestižní cenu pro Nejlepší fotbalistku Evropy, když v hlasování získala 11 z 18 hlasů od poroty složené z novinářů z jednotlivých evopských zemí. Na jejím ohlášeném rozhodnutí ukončit kariéru to nic nezměnilo.

„Teď se mohu těšit na stejně krásné věci, fotbal budu sledovat jenom z povzdálí,“ řekla německá fotbalistka na pódiu, kde se sešla s Lionelem Messim, který vyhrál ocenění pro nejlepšího fotbalistu.

„Šašićová byla před samotným hlasováním velkou favoritkou. Vyhrála s Frankfurtem Ligu mistryň a na mistrovství světa v Kanadě se stala nejlepší střelkyní. Po její volbu navíc mluvil i fakt, že na tuto poctu kandidovala naposledy, po šampionátu ukončila kariéru s tím, že se chce věnovat svému studiu a má v plánu mateřství,“ komentoval volbu Ondřej Zlámal, fotbalový reportér serveru Czech 4 Sport, který hlasoval v anketě v Monaku za Českou republiku. Jeho hlas také patřil vítězce prestižní ceny.

Anketa měla tři fáze – v první vybrali deset nejlepších hráček trenéři reprezentací a týmů ze závěrečné fáze Ligy mistryň, užší výběr posledních tří pak už určila výše uvedená porota.

Francouzka Henryová získala na druhém místě 4 hlasy, třetí Němka Dzsenifer Marozsánová dostala na třetím místě o hlas méně.