Vyhledávání
| autor: Václav Hanzlík

Bundesliga: Záchranářské blátíčko i Nagelsmannova tabulka

bundesliga_2016-04-14.png

Mladý kouč Nagelsman atakuje Bayern, nováčci překvapují a Bayern už chladí šampaňské. Víkendová Bundesliga se však ponese především v duchu záchranářských bojů. A do nepříjemného blátíčka se noří až osmička klubů…

Ve znamení bitvy o záchranu se odehraje v sobotu odpoledne hned pět zápasů. Hlavně souboj Augsburgu (15.) se Stuttgartem (12.) slibuje zajímavou zápletku. Zajímavé je, že VfB dosáhlo v rámci Bundesligy k dost negativnímu rekordu – během sezony si celkem šestkrát jeho hráči vstřelili vlastní branku.

Český obránce Theo Gebre Selassie má za sebou v Brémách (16.) taky hodně zajímavý týden. Po domácí porážce s Augsburgem bylo na severu Německa pořádně dusno. Trenér Viktor Skripnik však „odmítl házet bílým ručníkem“ a vedení jej v křesle rovněž podrželo. Německá média píší, že se na tréninku Werderu v týdnu pořádně jiskřilo. V sobotu navíc přijede tým, který v úterý vypoklonkoval z Ligy mistrů, tedy Wolfsburg (8.). No a současné osmé místo je pro ambiciózní mančaft z města automobilů zoufale málo. Další zajímavý duel!

Úplně jiná nálada než v předešlých klubech vládne v Hoffenheimu (14.), tedy týmu Pavla Kadeřábka. Ano, z boje o záchranu sice TSG ještě úplně neuteklo, přesto mají důvod ke spokojenosti. Pokud si vytvoříme bundesligovou tabulku po nástupu osmadvacetiletého kouče Juliana Nagelsmana (v Německu ji říkají Nagelsmanova tabulka), najdeme Hoffenheim na třetí příčce se sedmnácti získanými body. Lepší byli v tomto období jen hráči Bayernu (22 bodů) a Dortmundu (23 bodů). V sobotu mohou vzestupnou tendenci potvrdit proti Hertě Berlín (3.), která překvapivě stále drží třetí flek.

Týmy Darmstadtu (13.) a Ingolstadtu (9.) měly být jako nováčci soutěže odsouzeni k sestupu. Leč pět kol před koncem si vedou lépe než řada zkušenějších a movitějších…Teď si to rozdají mezi sebou.

Víte, proti komu neradi hrají Aubameyang a spol.? HSV. Ano, právě Hamburk (10.) je pro Borussii Dortmund (2.) tím nepříjemným soupeřem, což jasně ukazují statistiky. Z posledních sedmi vzájemných zápasů dokázalo BVB získat jen čtyři body, v posledních čtyřech dokonce vstřelilo jen jednu branku. Předvede teď něco lepšího statistikám navzdory? 

A Bayern (1.)? Doma přivítá Schalke (7.) - v Německu to nazývají "Spitzenspiel“ a v Allianz Areně se začíná mluvit o mistrovských oslavách. Ještě se nestalo, že by tým, který má pět kol před koncem náskok sedmi bodů, přišel o titul…