Vyhledávání
| autor: Václav Hanzlík

Bundesliga řeší: Co bude s Hummelsem?

logobundes.png
V Bundeslize jsou druzí, postoupili do finále německého poháru, přesto nemohou být funkcionáři ani fanoušci Borussie Dortmund úplně v klidu. V Německu se totiž řeší budoucnost kapitána Matse Hummelse, po němž sahají velké evropské kluby a nechybí mezi nimi ani mnichovský Bayern.

V roce 2008 jej v Mnichově nepovažovali za dost dobrého na to, aby se natrvalo prosadil v prvním týmu a nejprve jej do Dortmundu poslali na hostování, o rok později potom prodali natvrdo. Dnes patří sedmadvacetiletý Mats Hummels k nejžádanějšímu zboží na trhu, po kvalitním stoperovi by rádi sáhli v každém evropském velkoklubu, tedy i v mnichovském Bayernu.

Schyluje se opravdu k velkému návratu do Alllianz Areny? Mnohé indicie tomu opravdu směřují. Bayern má koupi nového stopera pro novou sezonu opravdu v plánu. Z Vestfálska si v minulých letech přetáhl Maria Götzeho či Roberta Lewandowského, takže by se nebál šáhnout do soupeřových řad znovu. A poté tu máme ještě výrok Hummelse, jenž pronesl tento týden: „Až padne nějaké rozhodnutí, prosím o pochopení, není to pro mě jednoduché.“

Co všechno je ve hře? Variantou je i prodloužení smlouvy s BVB. Sedmadvacetiletý fotbalista je v Dortmundu spokojený, pokud by se však rozhodl pro tento krok, bude po vedení klubu požadovat předložení sportovních plánů a cílů na následující sezony. Má totiž logicky ty nejvyšší ambice, což potvrdil jeho otec a zároveň manažer Hermann Hummels v rozhovoru pro Kicker. „Mats chce uskutečnit své sportovní ambice. V úvahu tedy připadá šest nebo sedm klubů,“ pronesl. Zmínil oba madridské celky, Barcelonu, Chelsea, Manchester United, PSG a…ano, FC Bayern! Jako dalšího do party jmenoval právě Borussii.

Důležité v rozhodování také bude, jak se rozhodnout Hummelsovi současní parťáci. Ilkay Gündogan pravděpodobně zmizí do Manchesteru City, zájem je o Marcela Schmelzera i Aubameyanga. Jediným, kdo zatím deklaroval prodloužení kontraktu do roku 2021 je Sven Bender.

V pátek kolem poledního měl současný kouč Bayernu Pep Guardiola (a budoucí Manchesteru City) tradiční předzápasovou tiskovou konferenci. Dostal od žurnalistů dotaz i na Hummelse. „To pro mě není otázka,“ odpověděl. I v Manchesteru City by prý údajně měli zájem…

Bitva o kvalitního stopera je v plném proudu.