Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Bude v Příbrami na dorostence vyprodáno?

cska04.JPG foto: Foto: Jan Vostrý
Ve středu 24. února v 17 hodin začne na příbramském stadionu u Litavky další díl báječného seriálu, kterým je v dorosteneckém fotbale u nás v této sezoně UEFA Youth League. Svěřenci trenéra Petra Janoty vyřadili tři soupeře z východu Evropy a probili se k souboji se slavnou Benfikou. Ačkoliv už někteří z nich oblékli prvoligový dres, tak to pro všechny bude největší zápas jejich dosavadní kariéry.

Už předchozí strhující bitvu s CSKA Moskva viděla pětitisícová návštěva, kterou bychom spíše čekali na ligovém áčku. Všichni z diváků mají dobrý důvod věřit, že se znovu dočkají napínavé podívané. Na příbramském webu se už dokonce spekuluje, že by mohlo být poprvé od roku 2004 vyprodáno.

Benfica Lisabon je jedním z vítězů skupin, které se hrály paralelně s UEFA Champions League. A to vítězem jednoznačným – ve skupině C ani jednou neprohrála a na své cestě zaznamenala také pořádné řachy – 8:0 a 5:0 nad Astanou, 11:1 na Galatasaray. Samé výhry, jedna remíza.

Tým vede pětatřicetiletý trenér João Tralhão, v portugalské dorostenecké lize jsou jeho svěřenci v současnosti na druhém místě za Sportingem – v posledním zápase prohráli o branku s Rio-Ave.

Dorostenci z Příbrami už překvapili tolik, že se nemají čeho bát. Nemají co ztratit, ba naopak, jen získat. V sázce je postup do čtvrtfinále a zápas na hřišti Realu Madrid, který v úterý zdolal Manchester City 3:1.

Na závěr jednu osobní poznámku. Utkání v České televizi nebude, zjišťoval jsem si proč. Nějak to prostě nešlo, je to mimo plány, nebyl prostor. Tak jak to u výjimečných úspěchů bývá. Sice ve mně hlodá myšlenka, že všechno jde, když se chce, jenom malé děti nejdou – kterou mi kdysi říkal jeden trenér, ale budiž. Aspoň přijde do hlediště ještě víc lidí. A pokud se Příbrami podaří postoupit, z Realu už bude přenos na Eurosportu nebo DSF.