Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Bohuslav Páník: Musí si to sednout

IMG_5284[1].JPG foto: Ondřej Zlámal

Účastník UEFA Evropské ligy Fastav Zlín prohrál v neděli na Dukle 0:1. Zejména v prvním poločase se svěřencům Bohumila Páníka nedařilo směrem dopředu, inkasovali ze standardky. Po přestávce se hra zlínských trochu zlepšila, vzruch přinesl na hřiště  střídající Adnan Džafić, ale ani on nakonec vyrovnání nevymyslel.

„V prvním poločase jsme hráli takový hodně vypočítavý, profesorský fotbal, který nikdy k úspěchu nevede,“ zlobil se po zápase trenér Bohumil Páník. "Nechtěli jsme chodit do soubojů, srážet se, být blíž k míčům. K tomu mám velké výtky, pokračoval očividně rozladěný ve svém hodnocení.

„V druhém poločase to bylo lepší, ale neměli jsme finální část, důraz ve vápně. Když už jsme stříleli, tak to vyrazil gólman. Musíme se zlepšit ve finální fázi, nedohráli jsme řadu nadějných akcí. Naši čtyři útočníci jsou typově bohužel skoro stejní. Měli jsme tu získat minimálně bod,“ dodal kouč a vrátil se k inkasované brance.

„Gólman si ukročil na špatnou stranu, než šel míč. Ve standardkách bych problém neviděl, i my jsme měli k nim své příležitosti, které jsme nevyužili.“

Je pravda, že Zlín zapracovává řadu nových hráčů. „Kvalita se zlepšila, ale musí si to sednout, musíme si vytvořit vazby u hráčů, kteří hrají vedle sebe. Chce to čas, ale ten my nemáme. Bude to obrovsky náročné."

Na otázku, zda se finalizují některé příchody hráčů, odpověděl kladně, ale nekonkrétně.

„Čekáme příchody, nic konkrétního vám ale neřeknu, konkurence nespí.“

Každopádně Zlín čeká hodně zajímavá sezona, na Julisce bylo však vidět, že je na čem pracovat.