Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Bohemka vypadla z poháru na penalty

evropy.jpg foto: Foto: David Šváb
Před zápasem vyvěsili fanoušci Bohemky obrovský transparent: My chceme do Evropy. Panenkův klub ale o svůj sen v úterý pozdě večer přišel. Paradoxně v penaltovém rozstřelu.

Podle průběhu se zdálo, že nikdo penalty ani prodloužení nechce. Oba týmy útočily a usilovaly o vstřelení rozhodujícího gólu. A to pak i v prodloužení. Magerovu trefu dokázali domácí smazat díky střídajícímu Dominiku Maškovi, který si ovšem vybral smolný den, ve kterém se mu namíchala radost i zklamání. Byl to totiž on, kdo nakonec byl u rozhodujícího pokusu.

„Penalty jsou vždycky loterie, ale někdy se v nich projeví i větší vyspělost a zkušenost hráčů,“ zamyslel se trenér domácích Miroslav Koubek. „Penalty jsme trénovali, ale situace na hřišti pod tlakem se natrénovat nedá,“ dodal.

Měl vybraných pět exekutorů, z pětky ale vypadl Šmíd, který měl po zápase křeče. „Musel ho nahradit někdo jiný, a ten bohužel nedal,“ vysvětlil Koubek.

Dominik Mašek na penaltu určený byl. „Věřil jsem si, dal jsem to po svojí straně, nepovedlo se mi to, kopnul jsem to blbě,“ zakroutil nad svým neúspěšným pokusem hlavou. I když už dokázal zahrát penaltu jako Panenka, tentokrát na to ani nepomyslel. „Musel jsem dát branku a stejně by nám to nestačilo, ještě by museli oni nedat. Možná kdyby to byla rozhodující penalta, tak bych se nad tím zamyslel, ale takhle to nepřipadalo v úvahu.“

Obhájce poháru nakonec z duelu vyšel vítězně. Také jemu se přihlásilo všech pět penaltových exekutorů, nikdo se neomluvil. „Chtěli jsme rozhodnout dřív, ale to se nám nepodařilo. Nakonec je z takového utkání nejdůležitější postup a ten máme,“ shrnul pozápasový komentář trenér Martin Svědík.

Kde jsou teď větší šance dostat se do Evropy? Z ligy nebo z poháru? „Nemyslím na to. Teď máme před sebou zápas s Duklou v lize, který chceme zvládnout,“ odpověděl na ambice klubu boleslavský kouč. Pak přece jenom dodal. „Obhajoba poháru je naším cílem.“