Služby
| autor: CZECH 4 SPORT

Blata Číčenice budou hrát okresní přebor

P1770277.JPG foto: Ondřej Zlámal

Po mnoha letech se bude na hřišti vedle velkého vlakového nádraží hrát okresní přebor. Blata Číčenice skončila v konečném pořadí třetí třídy na čtvrtém místě a získala právo vyšší soutěž přihlásit. Práce trenéra Radoslava Vrby a jeho realizačního týmu, který nachystal důkladnou letní i zimní přípravu, zavedl pravidelné tréninky a zvýšil morálku týmu, nakonec přinesla splnění cíle. I když v Číčenicích ví, že je stále co zlepšovat.

„V závěru soutěže jsme prohráli zápasy, které jsme měli vyhrát. Důvodem bylo to, že jsme nebyli kompletní a z naší hry se vytratila disciplína. Navíc se projevily věci, které šly proti týmovému pojetí,“ zhodnotil kouč sezonu.

„Musíme kádr posílit, abychom ve vyšší soutěži hráli důstojnou roli. Věřím, že nakonec nebude těch odchodů příliš mnoho a vytvoří se zdravé jádro týmu. Účast ve vyšší soutěži, která přichází po mnoha letech, by měla být motivací nejenom pro současné hráče, ale také pro ty, kteří přijdou,“ dodává.

Číčenice v závěrečném duelu prohrály s Balvany Strakonice obě utkání, nejprve na stadionu na Křemelce 1:2, pak také v domácím prostředí 2:4. „Doplatili jsme na vlastní chyby a neproměňování šancí. Ale byly to kvalitní zápasy, doma se ukázalo, jak je těžké nahradit Honzu Hajného, který musel o přestávce střídat, “ zhodnotil duely Ondřej Zlámal, který naskočil do zápasů v době personální krize po téměř roce.

„Pořád je co zlepšovat, ale po letech, kdy číčenický fotbal doslova bojoval o přežití, je velké zadostiučinění vidět, kolik se toho posunulo dopředu. Věřím, že vyšší soutěž bude pro všechny, kdo mají fotbal v Číčenicích rádi, tím správným povzbuzením,“ dodal Zlámal, který v minulosti působil také jako předseda klubu.