Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Blanka Pěničková: Slavia je jeden klub, jeden tým

P1450883.JPG foto: Ondřej Zlámal
Má za sebou sezonu, která jen těžko mohla být nádhernější. Slávistky se statečně probily UEFA Ligou mistryň až do čtvrtfinále, kde padly se ctí. Potřetí vyhrály titul a na závěr k němu přidaly double. Kapitánka Blanka Pěničková si v exkluzivním rozhovoru pro Czech4Sport pochvaluje také to, že Slavia dokázala jejich úspěchy náležitě ocenit.

Dají se nějak porovnat ty tři tituly? Který byl nejtěžší?

Ani moc ne. Každý titul byl jiný, získaly jsme ho po různém vývoji ligy. Před třemi lety to byl první titul po delší době, teď je to zase zlatá medaile po nejúspěšnější sezoně. Radost máme ze všech.

V čem jste předčily Spartu?

Byly jsme prostě lepší. Nebylo to tak, že by rozhodly nějaké okamžiky, kdy bychom my měly štěstí a ony smůlu. Jednoduše jsme teď, při všem respektu, lepší tým.

Jak těžké bylo skloubit Ligu mistryň a naší ligu?

Nebylo to snadné, byly to zápasy v týdnu. Ani ne tak to skloubit s ligou jako spíš se zaměstnáním a dovolenou, se školními povinnostmi. V tom všem jsme se musely vyrovnávat s únavou, s bolístkama z utkání. Ale to všechno byly spíš příjemné starosti. Byla to odměna, pro kterou dřeš celou sezonu.

Už víte, jak bude tým vypadat v příštím roce?

Doufám, že se Slavia moc měnit nebude, bude důležité udržet tým pohromadě a dobrou náladu, která v něm panuje.  Přeju si, abychom byly stejně úspěšné jako v této sezoně.

My zase doufáme, že neuvažujete o konci kariéry….

Myšlenek je teď v hlavě spousta. Všechno si to musím promyslet, uvidíme po dovolené. ;-)

Jak jste si užila oslavy s pohárem před Tribunou Sever?

Oslavy byly letos excelentní. Všechno si to sedlo na jedničku. předvést pohár před Tribunou Sever a ještě po výkonu kluků, kteří nasázeli mistrovi z Plzně bůra. co víc si přát! Prostě nádhera! Chtěla bych za to strašně moc poděkovat klubu, že nám tohle připravil. byl to asi nejhezčí zážitek pro většinu mých spoluhráček. Ukázali jsme, že Slavie je jeden klub, jeden tým. a z toho mám strašně velkou radost..