Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Blanka Pěničková: Končit se mi nechce!

blanka_web.jpg foto: Ondřej Zlámal
Pro mistrovský pohár si v sobotu přišly na počernickém stadionu hned dvě slávistické kapitánky. Blanka Pěničková a Veronika Pincová ho pak společně se svými spoluhráčkami zvedly na mistrovské hvězdě, na které týden před tím slavili na Strahově sešívaní fotbalisté. Slavia potvrdila čtvrtým vítězstvím svoji nadvládu nad současným českým fotbalem. Blanka Pěničková u toho nechyběla ani jednou a pro její fanoušky máme dobrou zprávu – o konci kariéry neuvažuje.

 

Třetí obhajoba, čtvrtý titul. Čím to je, že se Slavii podařilo tak razantně narušit nadvládu Sparty?

Čím to je? Přijde mi, že jsme strašně dlouho čekaly na to, až se to zlomí. A když už se to jednou zlomilo, tak to nechceme pustit a jdeme si za tím s větší sebedůvěrou. Jsme za to samozřejmě rády, že se nám obhajoby daří.

Byly tituly něčím podobné?

Já myslím, že každý byl svým způsobem jiný. Hlavní je ale to, že se pořád snažíme pracovat dál a zlepšovat se. Doplňujeme kádr, trénujeme trochu jinak, nechceme se té cesty za úspěchy vzdát.

Jak si to užíváte vy osobně?

Já si pamatuju, když jsme tady stály před čtyřmi lety. Tehdy jsem si říkala, že je to možná pro mne poslední titul. Ale když se člověku daří a přicházejí úspěchy, tak se člověku končit nechce. Je mi jasné, že to jednou přijde. Ale přijdu si pořád platná pro tým, proto se mi končit nechce.

Čeká vás znovu UEFA Women´s Champions League, tam už máte také spoustu zkušeností. Bude to na podzim ještě lepší?

Věřím, že ano. Doplnili jsme tým, některé hráčky odešly, ale nahradily je jiné. Tento rok jsme se sehrávaly dohromady a jaro už vypadalo dobře. Věřím, že to v Lize mistrů zase zúročíme a uděláme zase díru do světa!