Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Berkovec: Hodil si to před sebe rukou

berkovec.jpg foto: Ondřej Zlámal

Brankář Martin Berkovec si na Spartě na nedostatek práce stěžovat nemohl. Stejně jako jeho karvinští spoluhráči litoval nevyužitých šancí. Popsal také, proč po druhé brance tak vehementně protestoval.

 

Nejste trochu naštvaní, že jste neproměnili některou z šancí a nesehráli proti Spartě jiný zápas?

„Naštvaní jsme, prohráli jsme dva nula, to je špatný. Nedali jsme další zápas gól, to je ještě horší. Na začátku jsme byli zalezlí, než jsme se do toho dostali, tak jsme prohrávali jedna nula. Měli tam strašně moc centrů z lajn, jednou to tam propadlo. Pak jsme měli šance, které jsme zase nedali jako v těch posledních zápasech. Pak v druhém poločase dala Sparta gól z rohu, jestli tam byla nějaká ruka, nebo nebyla…to už je asi jedno. Pak se to dohrávalo. Už to bylo špatné, oni tam chodili a my běhali okolo nich.

Chystal jste se nějak speciálně na Tomáše Rosického?

Ani ne, já ani nevím, jestli to takhle chtěl vystřelit. Podle mne to šlo do země a měl trochu štěstí. Já jsem ani neviděl, kdo to vystřelil, přesouval jsem se a reagoval jsem až na tu střelu, bylo to nade mnou, už jsem na to nedosáhl.

Po druhém gólu jste hned běžel protestovat, co se tam stalo?

Propadlo to, a já si myslím, že si to sparťanský hráč hodil před sebe rukou. Tak jsem za rozhodčím běžel a on mi říkal, že teď už mi to nepískne. Na druhou stranu, jestli to byl přirozený pohyb, tak asi jo. Nemůžu se na něj zlobit. (ironický úsměv)

V závěru na vás šli dva hráči sami, napadlo vás, že z toho nedají gól?

Už proti Liberci na mě běžel sám. Brankář může jenom stát a stát a čekat, jestli hráč zazmatkuje, což se dneska povedlo. Ale už to bohužel nic neřešilo.

Máte jeden bod z pěti zápasů, co s tím?

Když nedáváme góly, nemůžeme body získávat. Musíme je dávat. Šance jsme měli, neproměňujeme to, ať je tam kdokoliv.

Vnímal jste atmosféru během zápasu, kdy kotel domácích nepovzbuzoval svůj tým?

Soustředil jsem se na zápas, ale slyšet to bylo. Bylo to zvláštní. Vyvolávali druhého gólmana, přitom ten první chytal dobře. Trochu zmatek.

Jak jste zatím spokojený v Karviné?

Spokojený jsem, chytám, jsem zdravý, to musím zaklepat. Ale bohužel nevyhráváme, to je špatný, snad se to brzy zlomí.