Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Bára Votíková: PSG se nedalo odmítnout

votikova.jpg foto: Twitter PSG

Česká reprezentační brankářka Bára Votíková přestoupila do PSG. Pro své první zahraniční angažmá si vybrala číslo,  které bude na svém dresu nosit ve stejném klubu Lionel Messi – třicítku. Gólmanka přišla do Slavie v roce 2014 z Viktorie Plzeň. Čtyřiadvacetiletá fotbalistka má na svém kontě 29 zápasů za český národní tým. Ve slavném klubu podepsala smlouvu na dva roky.

„Poslední dvě sezóny jsem o zahraničí přemýšlela, ale nabídky nebyly až tak zajímavé. Ta do PSG se nedala odmítnout,“ uvedla Votíková pro slávistický web.

PSG jsou úřadujícími mistryněmi Francie, dvakrát se tým dostal až do finále UEFA Women´s Champions League, klub má také dvě vítězství v poháru.

 „Mým cílem je se samozřejmě porvat o místo jedničky, i když to bude vzhledem ke konkurenci velmi těžké. Chtěla bych odehrát co nejvíce zápasů, obhájit titul francouzského mistra a dostat se co nejdále v Lize mistryň. Cílem je také zapadnout do týmu nebo se naučit aspoň trošku francouzsky,“ uvedla Votíková.

Pro český ženský fotbal je to další dobrá zpráva, po Kateřině Svitkové, která působí ve West Hamu, se do velkého evropského klubu dostala další česká reprezentantka.