Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Astana: Porazíme Slavii a budeme za hrdiny!

P1690328.JPG foto: Ondřej Zlámal

Astana už se týden připravuje v Praze na utkání se Slavií. Touto dobou je to běžná praxe, protože v Kazachstáu panuje velká zima. Na tiskové konferenci před zápasem mluvil s trenérem Stoilovem útočník Roman Murtazayev. "Vyhrajeme na Slavii a budeme za hrdiny!"

Útočník Roman Murtazayev

Jak probíhají přípravy na utkání?

Probíhají standardně. Nastudovali jsme si soupeře. Všichni víme, jaký má zápas význam. Doufám, že budeme hrát dobře a povede se nám splnit cíl, který máme vytyčený.

Soutěž jste skončili již 5.listopadu, a chybí vám zápasový rytmus, bude to pro vás problém?

Možná by to mohl být problém. Nechci na to myslet, odehraných zápasů je málo, ale musíme se do toho zase dostat.

Jak probíhala příprava v Praze, která byla nezvykle dlouhá, byl čas prohlédnout si město?

Praha je velice hezké město, ale nepřijeli jsme sem na výlet. Přijeli jsme sem splnit náš cíl, kdybychom si procházeli památky asi by to nedopadlo dobře. Víme, o co hrajeme. Budeme se snažit splnit přání klubu a fanoušků a vybojovat zítra postup.

Očekáváte, že bude Slavia bránit postupovou remízu?

Protože hraje Slavia doma, tak se bude chtít předvést před vlastními fanoušky. Nemyslím si, že by se chystala jenom bránit.

Trenér Stanimir Stoilov

Jak probíhaly přípravy na utkání?

Každý rok když máme zápas na konci sezóny, přijíždíme na utkání Evropské ligy nebo Ligy mistrů o týden dříve. V Kazachstánu je velká zima a nedají se zde hrát přátelská utkání. Přijeli jsme sem pro postup a když se nám to povede, budeme spokojení.

László Kleinheisler byl na marodce se zraněným kolenem, jak to s ním vypadá? A jak na tom jsou zdravotně ostatní hráči?

László Kleinheisler není připraven k utkání a připravuje se na příští rok. Ostatní hráči jsou všichni zdraví a pro utkání budou k dispozici.

Jaký problém bude dělat narušený zápasový rytmus?

Je to velký problém, budeme muset prokázat velkou vůli a chuť. Už jsme byli v takovéto situaci a zítra budeme hrát nejlépe, jak to jen půjde.

Trenér Slavie Šilhavý prohlásil, že se připravují na dva vaše hráče Kabanangu a Twumasiho. Máte obavy z některých hráčů Slavie?

Upřímně, líbí se mi tým Slavie, hraje skvěle jako celek. Nevím, koho bych měl vyzdvihnout. Je to silný tým, který hraje kolektivně a to je jeho silná stránka.

Budete připraveni i psychologicky? Za cíl bylo třetí místo ve skupině Evropské ligy, to už máte splněné stejně jako vítězství v domácí soutěži, budete hrát více uvolněněji?

Co se týká koeficientu jsme tam, kde bychom měli být. Zítra budu chtít po hráčích, aby dali do zápasu všechno. Pokud se nám podaří zvítězit, budeme hrdinové.

Před měsícem jste říkal, že bonusy za vítězství v zápasech nebyly zaplaceny, změnilo se to?

Situace se nezměnila. Nechci to dále rozebírat, protože není příjemné o tom v Evropě hovořit.

Smlouvu máte do konce roku, plánuje se její prodloužení?

Nabídku na prodloužení smlouvy jsem zatím neobdržel.

Připravil Martin Kameník