Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Ashley Herndon: Těším se na souboje se Spartou!

P1780006.JPG foto: Ondřej Zlámal

Před týdnem zahájily fotbalistky Slavie přípravu na novou sezonu, v sobotu pak v Horních Počernicích sehrály proti Meteoru U17 první přípravné utkání. Na konečné remíze 2:2 měly podíl také všechny nové tváře v týmu. Jednou z nich je Ashley Herndon, americká útočnice, která je na prvním angažmá v Evropě. V zápase odehrála první poločas.

Jaké jsou vaše první dojmy ve Slavii?

Jenom pozitivní, cítím se tu výborně, všichni jsou přátelští. Myslím si, že máme výborný tým se spoustou šikovných fotbalistek. Do Slavie jsem se těšila, chtěla jsem ve své kariéře udělat další krok. Věřím, že nás čeká úspěšná sezona.

Důležité zápasy vás čekají hned na začátku v kvalifikaci Ligy mistryň. Co od toho čekáte?

Určitě postup! Máme kvalitní tým, určitě to zvládneme. Zatím toho moc o soupeřích nevím, jenom to, že budeme cestovat do Maďarska.

Už jste slyšela o rivalitě se Spartou?

Hned první den. Spoluhráčky mi říkaly, že jsou to velice vyhecované souboje, hodně tvrdé zápasy. Těším se na to. Slyšela jsem, že je ta rivalita podobná jako v mužském fotbale. Taky o tom, že Slavia má výborné fanoušky. Vím, že zápasy v Lize mistryň hrajeme na hlavním stadionu v Edenu, těším se, že si tam jednou také zahraju. Musí to být velký zážitek.

Co dnešní příprava proti chlapeckému týmu?

Bylo to náročné, hodně fyzický fotbal, nedali nám nic zadarmo. Myslím si, že na některé věci to byla dobrá příprava.

Jak se vám líbí v Praze a co čeština, už něco umíte?

Spoluhráčky nás už vzaly na prohlídku památek, je to opravdu krásné město! Z češtiny umím jenom pár slov jako „ahoj, dobrý den, dobrý.“ Budu se snažit toho pochytit časem víc.

Co byste ve Slavii chtěla dokázat?

Chci na sobě dál pracovat, zlepšovat se. Hlavní je ale to, abychom byly úspěšné jako tým, hrály v Lize mistryň a získaly znovu titul.