Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Anton Mišovec: Přijďte nám pomoci dosáhnout historického úspěchu

P1380292.JPG foto: Foto: Ondřej Zlámal

Fotbalistky Slavie stojí před zatím největší výzvou – zahajují boj s ruskými mistryněmi o postup do čtvrtfinále nejprestižnější evropské soutěže – UEFA Women´s Champions League. A vzývají fanoušky: přijďte nám pomoci! O nadcházejícím duelu jsme mluvili s trenérem Antonem Mišovcem.

 

Souhlasíte s tím, že zápas proti Zvezde 2005 bude těžší než proti Brondby?

Je to pravda, je to jiný soupeř, běhavější, má víc individualit, které jsou samy schopné utkání rozhodnout. Apanaschenková, Boychenková, Pantyukhinová, to jsou nadstandardní hráčky. V útočné fázi hrozí pět až šest hráček, že vstřelí gól. Jsou také kombinačně lepší než Dánky, nespoléhají jenom na jednu stranu, hrají vyváženě. Je to navíc soupeř, který je velice ambiciózní. Myslím si, že je jasným favoritem tohoto utkání.

Jaký na ně bude platit fotbal?

Myslím si, že principy naší hry, poznají diváci hned po začátku utkání. Doufám, že nám to v zápase vyjde, bude dobré zvolit takovou taktiku, abychom byli úspěšní.

Bude vám chybět zraněná Veronika Pincová, jak složité ji bude nahradit?

Ve středu zálohy hrála velice dobře, ale bohužel se zranila. Musíme ji umět nahradit, variantu jsme si vyzkoušeli v derby se Spartou.

Dodalo vašim svěřenkyním vyřazení Dánek sebevědomí?

Já bych to krotil, protože co se týká Brondby, tak to nám vyšel domácí zápas, venkovní už tolik ne, tam jsem si to představoval trochu jinak. Sebevědomí si budujeme po celou sezonu, už od přípravy s těžkými soupeři. Pracujeme i na tréninku se situacemi s mentálním psychologickým tréninkem a zápasovým zatížením. Sebevědomí hráček je na určité úrovni, ale nebyl bych rád, kdyby bylo přehnané.

Jak důležitý bude výkon Katky Svitkové, zdá se být klíčovou hráčkou…

My hrajeme týmový fotbal, je to kolektivní sport. Pokud některá hráčka podá individuální výkon, jsme rádi. Co se týká Katky, je to velmi dobrá hráčka, umí kreativně vymýšlet věci dopředu, ale i ona má pořád co zlepšovat. Je pravda, že tohle utkání může rozhodnout záložní řada, soupeř tam má velkou kvalitu.

Jste taky nervóznější před takovým zápasem?

Jsem napjatý, máme dobře rozehranou sezonu. Sám sobě jsem vytýčil cíl dostat se do čtvrtfinále už před sezonou. Někteří lidé se mi smáli, nevím, co říkají dnes. Určitě napětí před zápasem není na škodu, cítím ho já i hráčky.

V Permu bylo minus čtrnáct stupňů, může to hrát nějakou roli, že jsou teď v naprosto jiném klimatu?

Tenhle přechod ze zimy do tepla vliv mít může, ale pokud mají hráčky zažitý nějaký systém, tak jim to vadit nebude. My chceme uhrát takový výsledek, aby se v odvetě hrálo o postup.

Jak byste pozval fanoušky Slavie?

Vzkázal bych jim, že bychom byli moc rádi, kdyby jich přišlo co nejvíc. Je to jediná Liga mistrů, co se ještě u nás hraje, vypadla i hokejová mužstva. Přijďte se podívat a držet nám palce. Pokud bychom se dostali do čtvrtfinále, byl by to opravdu historický úspěch.

Cítíte podporu nového vedení Slavie? Často ji vyjadřují nejenom na twitteru, mají z vašich úspěchů velkou radost…

Cítíme jejich podporu, vnímají to jako velkou reklamu klubu. Uděláme maximum pro to, abychom klub v Evropě udrželi ještě déle a dál šířili dobré jméno Slavie.