Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Anton Mišovec: Cena patří mým hráčkám, bez nich bych ji nezískal

P1400516.JPG foto: Ondřej Zlámal
Trenér fotbalistek Slavie Anton Mišovec byl jediným zástupcem červenobílého klubu, který ve své kategorii na Galavečeru Grassroots fotbalu 2015 vyhrál nejvyšší ocenění. 21. března ho může ještě doplnit jedna z jeho svěřenkyň – Petra Divišová, nebo Kateřina Svitková, které jsou v nominaci na fotbalistku roku. Po ceremoniálu s námi mluvil o nejbližších o cílech, které má on a jeho tým před sebou.

 

Co všechno vás čeká teď v zimní přípravě?

Těžká práce. Vždyť nás čeká jeden z nejlepších evropských týmů v Lize mistryň. Začneme soustředěním na Gran Canaria. Máme naplánované těžké zápasy s polským Medykem Konin, Jenou a Ferencvárosem Budapešť, ty proložíme přípravou proti dorosteneckým chlapeckým týmům. Budeme pracovat na herní kondici a kondiční stránce výkonu a také na mentálním tréninku.

 

Jaké to je chystat se na tak slavného soupeře?

Je to obrovská výzva pro náš klub a pro všechny hráčky. Pokud to mám přiblížit, je to tak jakoby fotbalisté hráli proti Bayernu nebo Barceloně. S takovými velikány. Lyon je jeden z nejlepších týmů Evropy, který tvoří především francouzské reprezentantky. Teď se jim navíc podařilo udělat přestup hráček z Postupimi, což je předloňský vítěz Bundesligy.

 

Bude to pro vás největší trenérská výzva?

Pro mne určitě, a pro hráčky určitě taky. Reprezentace hrála s Francii myslím jednou, oba zápasy prohrála, nebyly to dobré výkony.  Musíme udělat maximum pro to, abychom vybojovali dobrý výsledek v prvním zápase, aby do Edenu přišlo hodně diváků na odvetu 30. března. Chtěli bychom mít naději na postup. Ale bude to těžké, jen si vezměte, že Lyon porazil dom, v lize PSG pět nula a to jsou také čtvrtfinalistky Ligy mistryň.

 

Cenu pro nejlepšího trenéra jste vyhrál podruhé. Jak moc vděčíte za svoji cenu svým svěřenkyním?

Tohle ocenění patří týmu žen, bez nich bych tady nebyl. Máme velmi dobré hráčky.

 

Pro koho byste hlasoval v anketě o nejlepší fotbalistku?

Nominace jsou správné, svůj hlas bych dal Katce Svitkové i Petře Divišové. Doufám, že to i správně dopadne.

 

Pan Tvrdík na tiskovce říkal, že je možné, že přijdou dvě čínské hráčky. Byly by velkým posílením?

Je to v jednání, pokud by to dopadlo, tak je určitě do týmu zapracujeme. My máme ještě další jednání s hráčkou z jiného státu, to by mohlo být překvapení. Vrátí se nám fotbalistka z Ameriky.

 

Ženský fotbal ve Slavii získává na velké prestiži, cítíte větší podporu vedení?

Cítíme, hráčky si to opravdu zaslouží, vedení samo jim chce pomoct, to samozřejmě velice vítáme. Pan Tvrdík i pan Šimáně vyjádřili hrdost nad tím, čeho jsme dosáhli. Věříme, že jim důvod k hrdosti ještě přidáme.