Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Antalyaspor má důležitou výhru

2-1.jpg foto: @Antalyaspor

Antalyaspor udělal důležitý krok k tomu, aby se odpoutal od nebezpečných pozic v okolí sestupu, když v sobotu po obědě udolal v domácím prostředí Kayserispor.

Bylo to ale další drama, Ondrův tým dlouho nemohl vstřelit úvodní branku, obrovskou šanci měl také Ondra Čelůstka, který se dostal ke střele z vápna, ale hostující gólman dokázal jeho přízemní ránu vyrazit rukou. Od 61. minuty Antalyaspor konečně vedl, když se prosadil Emre Gural, který před brankou důrazně dorazil Nazimovu vyraženou střelu.

Hosté ale v 80. minutě vyrovnali díky brance Umuta Buluta, situace to byla ale hodně složitá, rozhodčí posoudili centr na nabíhajícího hráče jako regulérní, přestože hned tři jeho spoluhráči byli v jasném ofsajdovém postavení.

V dramatickém závěru měli nejprve velkou šanci hosté, naštěstí jejich akce skončila střelou nad břevno. Antalyaspor se dočkal v 89. minutě. Doukara, který v 85. minutě dostal míč do sítě, ale branka neplatila pro ofsajd, si vykombinoval střelu ve vápně a křížnou ránou rozhodl o třech bodech pro Antalyaspor. 

Antalyaspor je s 23 body na 13. místě a svoje postavení může ještě vylepšit v příštím kole, kdy bude v sobotu 25. února hrát na hřišti předposledního Osmanlisporu. 

 

Antalyaspor - Kayserispor 2:1 (0:0)

Branky: 61. Emre Gural, 89. Doukara - 80. Umut Bulut

Antalyaspor: Ferhat - Čelůstka, Djourou, Diego Angelo, Sakib Aytac - Charles (90. Vanquir), Hakan Ozmert - Sangare (83.Jevtovič), Kadah, Emre Gural (81. Yekta Kurtulus) - Doukara

Foto: @Antalyspor

Novinky o působení Ondřeje Čelůstky v Turecku můžete sledovat na jeho stránkách ondrejcelustka.cz