Služby
| autor: Martin Boška

Andrea Stašková oslavila s Juventusem čtvrtý titul v řadě

PSX_20210409_161044.jpg foto: Pavel Jiřík ml.

Ženský tým Juventusu vybojoval své čtvrté prvenství v Serii A. Na historickém úspěchu se podílela i česká fotbalistka Andrea Stašková, která ve Staré dámě působí již druhou sezonu. V letošním ročníku přispěla k mistrovskému titulu sedmi brankami a pěti asistencemi jako druhá nejlepší střelkyně týmu.

Zatímco mužský tým Juventusu letos nepředvádí očekávané výkony, ženy pokračují v dominanci italskému fotbalu. Muži po dlouhé době nesahají po nejvyšších příčkách a nyní dokonce hrozí, že by v příští sezoně nehráli Ligu mistrů. Tři kola před koncem je jisté, že letos poprvé po devíti letech titul neobhájí. Vítězná série ženského týmu ale ziskem dalšího, již čtvrtého, titulu přetrvává.

Bianconeri si vítězství v nejvyšší soutěži zajistili výhrou 2:0 nad Neapolí. Prosadila se nejlepší střelkyně ligy Girelliová společně s Bonanseovou. 

Poté, co AC Milán podlehl Fiorentině, si svěřenkyně Rity Guarinové touto výhrou dvě kola před koncem soutěže vybojovaly jedenáctibodový náskok na čele tabulky právě před zmíněným AC, které tak přišlo o možnost dotáhnout se na hráčky Staré dámy.

Ženský tým Juventusu byl založen teprve v roce 2017. Od té doby zatím ve všech sezonách získal titul Serie A. Ve své dosavadní historii tak neustále kraluje ženskému italskému fotbalu.

Hráčky černobílého celku se mohou pyšnit stoprocentní bilancí, jelikož ve všech dosavadních dvaceti zápasech dokázaly zvítězit. V nejvyšší soutěži neztratily jediný bod. Jedinou prohru proti italskému soupeři zaznamenaly v semifinále domácího poharu, ve kterém podlehly AS Řím. To se ve finále potká s AC Milán.

U zisku a oslav čtvrtého titulu stála také česká reprezentantka Andrea Stašková, která se na úspěchu podílela také v loňské sezoně. Do Juventusu přišla ze Sparty jako devatenáctiletá hráčka v létě roku 2019 a v únoru loňského roku se stala první hráčkou Staré dámy, která vstřelila branku v Serii A, italském poháru, Superpoháru i Lize mistryň. 

Česká útočnice, která za dva dny oslaví 21. narozeniny, se letos stala stabilní hráčkou svého týmu, když v lize nastoupila celkem do dvaceti zápasů. Dalších pět odehrála v poháru a dva v Lize mistryň.

Na hřišti se jí dařilo i střelecky. V lize vstřelila sedm branek a na pět přihrála, což z ní dělá druhou nejlepší střelkyni svého týmu. Na produktivitu v lize dokázala navázat také v italském poháru, ve kterém se jí podařilo vstřelil pět branek v pěti zápasech.