Vyhledávání
| autor: Martin Boška

Adrián Guľa: Chceme vytvořit jasnou tvář mužstva a být úspěšní

P1910520.JPG foto: Ondřej Zlámal

Viktoria Plzeň dnešním dnem zahájila zimní přípravu, do které vstupuje s novým trenérem Adriánem Guľou. V souvislosti s tím se s novým koučem uskutečnila tisková konference, které se zúčastnilo také vedení klubu.

Čtyřiačtyřicetiletý trenér v minulosti působil například v Trenčíně, Žilině nebo u slovenské reprezentace do 21 let. S Trenčínem dokázal Gula postoupit do nejvyšší soutěže, později se Žilinou dosáhl o poznání většího úspěchu, když v sezoně 2016/2017 získal mistrovský titul. Ve vedení žilinského klubu byl oceněný jako slovenský trenér roku a dokonce dovedl klub do evropských pohárů.

 „Chtěl bych Vám všem popřát vše dobré do nového roku. Těší mě, že společně s mým realizačním týmem můžu vést takto velký klub. Už se těším na tréninkový proces a na to, jak se vše bude skládat. Cítil jsem, že pokud je zájem takto enormní, tak je čas na to se přesunout do velkého klubu jako je Viktoria Plzeň,“ prozradil na úvod nový trenér viktoriánů.

„Trenér Vrba má můj obdiv, za to jaké taktické principy tady zanechal, chceme na nich určitě dál stavět. Pavel Vrba byl dříve můj trenér, tudíž mi je velmi blízký a mám k němu velký respekt. Měli jsme možnost si spolu promluvit, za což jsem rád. Řešili jsme především týmovou etiku,“ sdělil Guľa v souvislosti s otázkou na jeho vztah s trenérem Vrbou.

„Trochu jsme museli upravit plán přípravy. Zůstává soustředění ve Španělsku, pro které budou soupeři brzy upřesnění. Dnes a zítra se uskuteční zátěžové testy a poté nastoupíme do ostré přípravy. Chceme vytvořit jasnou tvář mužstva a být úspěšní," vyjádřil se nový kouč ke startu přípravy, která dnešní dnem odstartovala.

Rád pracuji s dvacetičlenným kádrem a třemi brankáři. Teď je situace trochu jiná, protože do týmu přicházím v průběhu sezony a potřebuji vidět více hráčů, abych je poznal. K užšímu zeštíhlení kádru dojde nejspíš před soustředěním. Určitě bych rád pracoval s dvacetičlenným kádrem a třemi gólmany. Šanci se ukázat v přípravě určitě dostanou hráči, kteří se vrací z hostování. Dále jsme moc rádi za příchod Marka Alvira. Chceme nejprve vyzkoušet hráče, kteří tady jsou a poté budeme přemýšlet nad tím, jak tým posílit,“ prozdradil Guľa k budoucím plánům realizačního týmu.

Každý trenér chce na tiskové konferenci hrát ofenzivně a já nejsem výjimkou. Určitě máme nějaké taktické plány, ale nejprve bych je rád sdělil hráčům. Rozestavení pro mě není až tak důležité. Chceme do hry přesunout novější prvky. Nejprve ale potřebujeme hráče vidět, abychom zjistili, jak jim naše představa bude sedět. Je možné, že se na hřišti objevíme v podobném rozestavení s jinými úlohami,“ řekl Adrián Guľa k závěru tiskové konference.