Vyhledávání
| autor: Martin Boška

Adolf Šádek: Budeme se chtít přiblížit Slavii a udržet si druhé místo

P1910522.JPG foto: Ondřej Zlámal

Generální ředitel klubu FC Viktoria Plzeň Adolf Šádek se na novoroční tiskové konferenci rozpovídal o plánech Viktorie do budoucna. Klub zároveň představil nové trenéra, kterým se stal bývalý trenér slovenské „jednadvacítky“ Adrián Guľa.

Po dlouholeté spolupráci se s klubem rozloučil trenér Pavel Vrba, který s Viktorií dokázal vyhrát několik mistrovských titulů a dostat jí do prestižní Ligy mistrů. První polovina letošní sezony však modročerveným nevyšla podle představ a vedení se tak rozhodlo ke změně na pozici hlavního kouče. Pavla Vrbu, jehož novým působištěm je bulharský Ludogoretsk, v prosinci nahradil zmíněný Adrián Guľa.

„Všechno proběhlo v rychlém sledu, takže jsme se s Pavlem Vrbou nestihli ani pořádně rozloučit. Fotbal tohle bohužel přináší. Pavla Vrbu nyní čeká nová etapa kariéry v Bulharsku. Chtěl bych se teď soustředit především na to, co se bude v Plzni dít po Pavlu Vrbovi. Jinak jsme se spolu samozřejmě rozloučili po utkání v Teplicích. Nechtěl bych teď náš fotbal rozdělovat na to, co bylo za Pavla Vrby a co po něm. Chtěli bychom se prezentovat lépe než v podzimní části,“ sdělil k Vrbově odchodu ředitel Viktorie.

Velkým tématem tiskové konference byly samozřejmě budoucí plány Viktorie. „Kdybychom teď řekli, že máme v plánu předehnat Slavii, bylo by to bláznovství. Určitě se jí však budeme chtít přiblížit a udržet si druhé místo. Chtěli bychom také vyhrát pohár, abychom měli dobrou výchozí pozici pro předkola evropských pohárů. Stejně jako my, tak i Sparta a Jablonec mají ambice skončit na druhém místě a vyhrát pohár. Je jasné, že to někomu nevyjde. Určitě máme lepší výchozí pozici. Uvidíme, jak to dopadne, ale doufáme, že se to podaří nám,“ shrnul Adolf Šádek situaci a budoucí kroky plzeňského klubu.

V průběhu zimní pauzy byl velkým tématem přestup plzeňského střelce Michaela Krmenčíka, o kterého projevil zájem tým z nejvyšší italské soutěže FC Janov. „Nabídka Janova na Michaela Krmenčíka byla zajímavá a jsou i jiné nabídky. Kluby, které s námi jednají, nejsou schopny vyhovět našim požadavkům. My nemáme v plánu naše požadavky měnit. Podmínky z naší strany jsou nastaveny jasně a teď to nevypadá, že by k nějaké dohodě mělo dojít,“ řekl k těmto jednáním klubový ředitel.

Matúš Kozáčik ukončil reprezentační kariéru, ale klubovou kariéru zatím neukončil. Může se stát, že se z pozice trenéra brankářů objeví v brance. Budeme se teď zaobírat otázkou, jestli kádr na pozici brankáře rozšířit. Jednou z možností je, že bude Kozáčik třetím gólmanem. S Janem Kopicem to vypadá dobře a měl by se v průběhu měsíce zapojit do přípravy. Je to na dobré cestě,“ dodal k možným změnám na pozici gólmana a situaci ohledně zraněného reprezentanta Jana Kopice.