Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

Adam Hloušek v Legii? Skvělý začátek!

DSCF5330.JPG foto: Ondřej Zlámal

Adam Hloušek znovu hraje špičkový fotbal. Po nepříliš vydařeném angažmá ve Stuttgartu se hned po svém příchodu chytil v dresu Legie Varšava. A zdá se, že to byl ten správný krok.

27-letý záložník se k desetinásobnému mistru Polska připojil během zimního soustředění na Maltě a během tréninků si vybojoval místo v základní jedenáctce. Na svém kontě má už osm startů a rychle se zařadil mezi opory týmu.

Adam nastupuje na postu krajního obránce, ale výborně si počíná nejenom v defenzívě, často podniká útočné výpady po křídle a strana, na které hraje, je velice aktivní. Častokrát ho trenér Legie využívá právě pro útočné plány.

Jak jsem už uvedl, Hloušek nastoupil zatím ve všech zápasech a hned ve třech z nich vstřelil branku. Tu premiérovou po rohovém kopu, kdy si našel správné místo na hlavičku. Ještě důležitější branka přišla v zápase s Górnikem Zabrze, ve kterém se Legii v prvním poločase vůbec nedařilo a prohrávala. Hlouškův nádherný gól hlavou zavelel k obratu, povzbudil spoluhráče, kteří pak výsledek otočili.

Hlouškova pozice na levé straně obrany je v tuto chvíli jednoznačná a pevná. Je pracovitý, všechno dělá na 100% a ačkoliv v týmu není dlouho, tak se dokázal do týmu zapracovat. Pokud bude hrát tak dobře a nadále střílet branky, v Polsku se očekává, že by mohl usilovat o nominaci na EURO.

 Legia v současnosti vede před GKS Piast Gliwice o čtyři body. Po víkendovém kole se liga rozdělí na dvě poloviny a bude se hrát ještě sedm kol v obou částech – o titul a o sestup. Zvedne Hloušek nakonec nad hlavu i mistrovský pohár?

 

Autor: Dariusz Kosiński, spolupracovník CZECH4SPORT v Polsku