Vyhledávání
| autor: Václav Hanzlík

16 výher? Motivace je obrovská, říká Karel Krejčí

P1440917.JPG foto: Ondřej Zlámal

Vyhráli 15 ligových zápasů v řadě. Pokud navíc v sobotu před vyprodanými Štruncovými sady porazí Baník Ostrava, vytvoří fotbalisté Viktorie Plzeň nový ligový rekord. A navíc zvednou podruhé za sebou nad hlavu mistrovský pohár pro ligové šampiony. „Motivaci máme obrovskou,“ říká trenér Karel Krejčí.

 Když v polovině srpna přebíral Viktorii Plzeň, asi nečekal, že čtyři kola před koncem ligy bude jeho tým jen krůček od mistrovského titulu. Trenér Karel Krejčí má za sebou na lavičce skvělou bilanci – z dvaadvaceti ligových zápasů vyhrál jednadvacet, celkem čtrnáctkrát udržel jeho tým čisté konto a má v nich impozantní skóre 48:10.

Od podzimní porážky v Brně (25. října) tým vyhrál patnáctkrát v řadě, čímž vyrovnal rekord Sparty. Pokud tedy uspěje i v sobotu s Baníkem, zapíše se do statistik novou rekordní sérií. „Tuto informaci jsem samozřejmě zaznamenal. Je to pro nás další motivace před dalším zápasem,“ řekl Karel Krejčí, jehož tým čeká poslední krůček k obhajobě titulu, pro server czech4sport.
 
„Připravíme se zase se vším všudy a jako na kterýkoli jiný zápas. I hráčům opakuji, že jsme ještě nic nevyhráli. Koncentrovanost musí být i nadále naprosto stoprocentní,“ ujistil, že žádné předčasné oslavy rozhodně na programu nejsou.
 
Na sobotu se tedy v Plzni chystá velký zápas. Na pokladnách nezbyl ani jediný lístek, vyprodaný dům požene Ďuriše a spol. za posledním krokem k titulu i ligovému rekordu. „Těším se na atmosféru, kterou naši fanoušci dokáží udělat. Společně půjdeme za splněním společného snu. Můžu jim za kabinu slíbit, že pro to uděláme všechno,“ vzkázal příznivcům Krejčí.