Blogy

Klidná zlínská síla

Ondřej Zlámal | 27.07.2015
P1310530.JPG foto: Ondřej Zlámal

Když přijel Zlín do Prahy naposledy, odvezl si výhru z Žižkova. Podobně takticky připravený dorazil i do vršovického Ďolíčku na první zápas Synot ligy. A zase bral tři body. Po roli otloukánka pasovaného do role jasného sestupujícího ani stopy.

„Říkali jsme si v kabině, že chceme to zkazit všem, kdo si na náš sestup vsadili,“ prozradil střelec Lukáš Pazdera. Jeho tým působil kompaktním dojmem, napadal rozehrávku Klokanů, kteří měli problémy se zakládáním útoků.  Sebevědomé kontry navíc dělaly domácí obraně velké problémy, nebýt několika zákroků Zdeňka Zlámala, bylo o bývalo o výsledku rozhodnuto dřív.

„Průběh takových utkání určí úvodní gól,“ zopakoval starou pravdu trenér Bohumil Páník. Jeho tým má navíc velkou oporu v nejvyšším hráči celé soutěže – Tomáš Holý, hostující brankář ze Sparty, má 206 centimetrů a při výskoku musí dávat pozor, aby se nepraštil o břevno. Působil jistě, ovládal vápno. Pokud na některé centry nedosáhl, pomohl mu s jejich úklidem stoper Jakub Jugas. Bezchybná defenzíva je pro nováčka základ úspěchu.

Zlín se nikam hnát nemusí ani doma na své Letné. Na své soupeře, kteří vyrazí na zteč pro tři body, si může počkat a podobným týmovým výkonem je udolat.  Je to jen po prvním zápase a na nějaké závěry je opravdu brzy. Ale i tak bych si troufl říct, že ti, kdo mají sázenky na zlínský sestup, budou mít doma bezcenné papírky.