Blogy

Kabina mistrů

Ondřej Zlámal | 19.05.2015
P1210914.JPG foto: Ondřej Zlámal, CZECH 4 SPORT

Kdo někdy hrál fotbal, tak to zná. Stačí jeden, dva hráči, kteří z kolektivního sportu udělají sport individuální. Hrají na sebe, myslí na sebe, jsou uražení, když nedostanou přihrávku, když nehrají v základu, když musejí střídat. Nejde jim o to, aby prosperoval a vyhrál tým, ale aby se měli dobře oni. Dokáží narušit a otrávit celou kabinu.

Pokud vím, v Plzni takovou atmosféru nemají a drží jako parta při sobě. Každý svoji roli v týmu plní na sto procent, ať je jakákoliv.

Dá se tušit, že velký podíl na tom má Pavel Horváth. Jeho úloha asistenta možná bude pro Plzeň stejně důležitá jako ta na hřišti. Určitě by si ho tam měli nechat.

Kolik důvodů pro ješitnost mohl mít právě nejzkušenější špílmachr, když přestal nastupovat. Vzpomínáte, jaké problémy řešili s nehrajícím Aidinem Mahmutovičem v Teplicích. A co takový Standa Tecl, který nastřílel branek a teď jen čeká na svoji šanci. Ne, žádné vlny. Aspoň ne ven na veřejnost. Tyhle věci mají ve Štruncových sadech vyřešené. Také proto se tam mistrovsky oslavuje.